Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lotte Jernberg

Full rulle under snöfesten i Kungsträdgården

02 FEB 2017 16:09
Cirka 600 barn och ungdomar testade olika aktiviteter på snö när Svenska Skidförbundet och Stockholms Stad, för andra året i rad, bjöd på snöfest i Kungsträdgården, mitt i centrala Stockholm.
  • Skapad: 02 FEB 2017 16:09

Mängder av snö hade fraktats till Kungsträdgården. Sakta men säkert byggdes ett snöaktivitetsparadis upp. Det packades snö, till långt in på nätterna, för att bygga spår och backar. Till slut var allt redo att upptäckas och upplevas – och besökarna strömmade in.

Vi är redo, välkommen!

Under dagen åktes det både på längden och utför. Många utländska turister fiskade med förvånande ögon upp mobilen för att föreviga Stockholmarnas engagemang på snö.

Vid längdspåret åkte många barn, och till och med några vuxna, både ett, två och ännu fler varv. När de kom i mål väntande belöningen – en medalj i blågult band och ett diplom.


Massor av låneutrustning fanns på plats, längdskidor, alpina skidor, snowboards, miniskidor och förstås hjälmar så att alla som ville skulle kunna pröva olika sätt att glida på snö.

Uppifrån stora scenen löpte en backe där alla fick pröva hur det är att starta i riktiga skicrossgrindar. Något som lockade många modiga att testa.

Det gick att få hjälp nedför banan så att det inte gick så fort.

I Lantmäteribacken hade en alpin backe byggts upp i . Även där sjöd det av liv och glada skratt.

– Men pappa varför är det inte så här varje dag? frågade en liten tjej med rosor på kinderna.

Ja, snöfesten var verkligen ett uppskattat evenemang.

Alpint och snowboard i Lantmäteribacken.

I den alpina backen gick det förutom snowboard- och alpin åkning även att testa backhoppning…med miniskidor. Något som visade sig vara inte helt lätt.

Till och med den före detta världsmästaren Jan Boklöv drattade på ändan när han skulle försöka sig på ett hopp i V-stil, den stil som gjorde honom vida berömd även utanför backhoppningskretsar.


Det är inte varje dag man har en före detta världsmästare som coach!

Fullt fart var det även i Vattenfalls tält där det var tävling med bokstavsjakt. Vinnare korades flera gånger under dagen så det var många lyckliga barn som kom hem med en landslagshjälm eller googles.


Genom att leta efter bokstäver i Vattenfalls tält...

...gick det att vinna fina priser. En av prisutdelarna var ingen mindre än den alpina lanslagsåkaren Lisa Blomqvist.

Trötta, men fulla av energi, efter en mycket lyckad dag packade vi ihop pjäxor, skidor, brädor, hjälmar, käppar och allehanda prylar för att nöjda styra kosan hemåt. Och säkert var det massor av barn som somnade sött efter en aktiv dag på snö.

Snöfesten blev en succé med nästan dubbelt så många besökare som första året, och det blir en fortsättning…

Vi ses nästa år!

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info