Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lotte Jernberg

Massor av snöaktiviteter under World Snow Day

18 JAN 2017 17:28
Det bubblade av aktivitet när världssnödagen World Snow Day firades i Hammarbybacken, i Stockholm. För många besökare var det allra första gången de prövade att glida på snö medan andra såg ut att vara födda med skidor eller brädor på fötterna.
  • Skapad: 18 JAN 2017 17:28

Söndagen den 17 januari firades den internationella världssnödagen i Sverige och i över 35 länder runtom i världen. Svenska Skidförbundet bjöd in till stor familjefest i Hammarbybacken där besökarna bjöds på allehanda populära aktiviteter på snö. Där fanns möjlighet att pröva några av förbundets tio olika grenar. Dagen till ära bjöd SkiStar alla upp till och med 15 år på gratis SkiPass, något som lockade extra många barn och ungdomar till backen.


Barn testar att starta i skicrossgrindar. Foto: Bildbyrån.

I den stora backen gick det att testa olika typer av alpin skidåkning, som att åka mellan storslalomportar, puckelåkning och även att starta i skicrossgrindar. Och vid barnbacken fanns snowboards att låna för de som ville pröva. Vissa valde att bara promenera och njuta av det fina vädret.


Projektet Alla i bana ger alla en chans att testa att åka genom portar. Foto: Bildbyrån.


Cool snowboardåkare. Foto: Bildbyrån

– Så fantastiskt att se alla barn och vuxna när de med liv och lust testade olika aktiviteter. Vi arbetar mycket inom förbundet för att få fler att röra på sig och att så många ville vara med och fira världssnödagen med oss var verkligen härligt, säger Charlotta Bürger Bäckström, ansvarig från Svenska Skidförbundet.

Men det var inte bara i backarna det var full aktivitet, även nere vid bromsplan hände det en hel del. Där fanns längdskidor att låna, det gick också att testa backhoppning och att åka på rails.


Entusiastiska längdåkare. Foto: Bildbyrån.


Även backhoppning med miniskidor fanns att pröva. Foto: Bildbyrån.

Några testade mer avancerad åkning på rails. Foto: Bildbyrån.

En mycket populär aktivitet, speciellt när fötterna var trötta, var bokstavsjakten i Vattenfall-tältet. Där gällde det att leta efter bokstäver på olika bilder för att sedan bilda ett ord som gav chansen att vinna riktigt fina priser.


Den populära bokstavsjakten i Vattenfall-tältet. Foto: Bildbyrån.

Första priset, ett presentkort hos SkiStar, vanns av famljen Fromm som blev överlyckliga:
– Va, är det sant, vi som älskar snö! Vi hade inte tänkt åka på någon mer skidresa i år men nu blir det av igen. Tusen tack för en härlig dag!


Gladare vinnare av ett presentkort på SkiStar gratuleras av favoriten Valle. Foto: Johan Hyllienmark/SSF.

Stort tack till alla medverkande för att ni hjälpte oss fira världssnödagen. Vi vill också sända ett stort tack till alla föreningar runt om i Sverige som skapade snöaktiviteter för att fira World Snow Day. Världssnödagen blev en enda stor manifestation av Svenska Skidförbundets vision "Bäst i världen – Alla på snö.

World Snow Day firades på fler håll i landet, här några nedslag:

World Snow Day i Åskulla blev en succé
Backhoppning i Örnsköldsvik: Läskigt men bra
World Snow Day - Nya kanelbullens dag

Vi ses igen om ett år. Men innan dess hoppas vi att ni på olika sätt fortsätter att uppleva snöglädje!

Fakta världssnödagen – World Snow Day

World Snow Day är en del i FIS, Internationella Skidförbundets, kampanj att ge så många som barn som möjligt chansen att uppleva glädjen med snö. Det är ett återkommande internationellt evenemang som arrangeras årligen den tredje söndagen i januari.

Under 2017 firades världssnödagen för sjätte gången i följd. I 35 olika länder arrangerades totalt över 500 evenemang där besökare kunde testa allt det roliga som finns att göra på snö.

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info