Hoppa till sidans innehåll
Foto: Johan Linnaeus/SSF

Alla på snö-barn fick testa skicross

23 MAR 2018 08:51
Åkare klara! Färdiga! För andra gången i Alla på snös 10-åriga historia fick fjärdeklassare pröva att åka skicross under en Alla på snö-dag.
  • Skapad: 23 MAR 2018 08:51

I vanliga fall är det alpin- och/eller längdåkning som står på schemat under Svenska Skidförbundets Alla på snö-dagar. Men förra året var det för första gången dags för skicross, premiären skedde under en Alla på snö-dag i Edsåsdalen. Och i år var det dags igen.


Åkare klara! Foto: Johan Linnaeus/SSF.

Det var 73 fjärdeklassare från Slättaskolan Falun som när Alla på snö gästade Falun fick chans att åka skicross. Som expertledare i Källviksbacken fanns Joel Sticko som är ambassadör för Skicross Next Generation.

– Det var verkligen kul att få visa barnen hur skicross går till. De klarade det jättebra oavsett nivå. Speciellt kul var det att se de som aldrig tidigare hade stått på ett par skidor som till slut tog sig igenom banan helt på egen hand, säger Joel.


Samling i Källviksbacken i Falun. Foto: Johan Linnaeus/SSF.

 
Foto: Johan Linnaeus/SSF.

På plats som stöttande ledare för barnen fanns för första gången elever från Hagströms gymnasiet i Falun.

– Vi är jätteglada att få vara med i Alla på snö både med vårt Barn- och fritidsprogram samt med våra alpinelever på skolan. Det är otroligt kul att se hur eleverna växer med uppgiften som ledare och innehållet går jättebra att knyta till kurser de läser i programmen. Vi hoppas på fortsatt samarbete med Svenska Skidförbundet i framtiden! säger Olof Ekfeldt, biträdande rektor på yrkesprogrammen och alpin tränare.

Det blir fler tillfällen med skicross för Alla på snö innan säsongen är slut, dels i Sollefteå och även för andra gången i Edsåsdalen.

– Vi har som ambition att visa barnen så många av våra grenar som möjligt. I år har vi, förutom fler dagar med skicross, även satsat mer på snowboard. Det har varit mycket uppskattat, så det kommer vi fortsätta med, säger Johan Linnaeus, projektledare för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info