Hoppa till sidans innehåll

En ny säsong med Alla på snö

13 DEC 2018 14:08
Vintern har kommit, åtminstone på många ställen i Sverige. I Falun laddar vi som bäst för en ny härlig säsong med Alla på snö.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2018 14:08

Det händer en hel del nu kring Alla på snö. Det tryckta utbildningsmaterialet har uppdaterats och spännande nya videoinstruktioner är på gång. Det ska verkligen bli kul att se hur dessa tas emot av barnen och våra ledare på snö.

– Alla på snö möter många barn och ledare som aldrig varit i miljöer för skid- och snowboardåkning tidigare. Genom utbildningsmaterialet vill vi öka förståelsen om hur det kan vara och kännas vid det allra första besöket på en skidanläggning. Vi som jobbar med Alla på snö är också väldigt stolta över att få vara med i SISUs utbildningsmaterial Idrottsevenemang från start till mål, vi hoppas att detta och vårt eget utbildningsmaterial kommer vara ett bra stöd, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö.

Här följer mer information om utbildningsmaterialen...

Snökunskapsboken 

Snökunskapsboken delas ut till alla barn som en förberedelse inför Alla på snö-dagen. Här finns bland annat tips på hur de kan träna balansen, hur de är en bra Alla på snö-kompis och hur de ska klä sig rätt. En spännande nyhet är det kompletterande videomaterialet i vår Youtube-kanal, kanalen kommer fortsätta fyllas med enkla tips och information för alla – ledare som barn.

Snökunskapsboken (länk till dokumentarkivet) 
Videoinstruktioner, alpint
Videoinstruktioner längd
Videoinstruktioner, snowboard

   

Ledarhandledning

Ledarhandledningen är nu uppdaterat med massor av ny information från våra grenar alpint, längd och snowboard. Här har vi fått mycket hjälp av Joakim Hammar, förbundskapten på snowboard, Anna-Karin Jejlid utbildningsansvarig på alpint och Jenny Limby som är barn- och ungdomsansvarig på längd. Materialet är nu kompletterat med ett avsnitt om hur du som idrottsledare kan bemöta ett barn med ADHD, Aspergers syndrom och/eller andra osynliga funktionsnedsättningar. Här terapeuten och idrottsledaren Måns Lööf delat med sig av utvalda delar från hans barnledarskapsutbildning.

Ledarhandledning (länk till dokumentarkivet)

Alla på snö i ny bok om idrottsevenemangar

Vad är viktigt att tänka på när du vill arrangera ett idrottsevenemang?

Under vintern 2018 dokumenterade SISU Idrottsutbildarna och SISU Idrottsböcker en Alla på snö-dag i Hammarbybacken i Stockholm. Resultatet finns nu i boken Idrottsevenemang – handledning från start till mål. Där finns massor av tips och inspiration för att skapa idrottsevenemang, exempelvis tips på: Hur sätts en bra projektplan upp? Vad finns det för syfte och mål med evenemanget? Vilka roller har alla i organisationen? osv.

Förutom boken som du köper via SISU idrottsböcker får du tillgång till en separat webbplats med massor av information och inspiration kring tolv steg, från start till mål.

Läs mer och beställ boken
Länk till webportalen 

 

Skribent: Ann-Charlotte Jernberg
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info