Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

OBOS aktiverar fler barn på snö

17 JAN 2018 09:40
Nu ansluter sig bostads- och samhällsutvecklaren OBOS Sverige AB till Svenska Skidförbundets framgångsrika verksamhet Alla på snö.
  • Skapad: 17 JAN 2018 09:40

– Våra barn har tyvärr en allt mer stillasittande fritid. Svenska Skidförbundet jobbar därför hårt för att få fler barn, oavsett bakgrund och förutsättningar, att aktivera sig och upptäcka det härliga med snö. I och med samarbetet med OBOS öppnas nya möjligheter för oss att jobba än mer med denna viktiga fråga, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska Skidförbundet.

Alla på snö genomförs i 50 kommuner och tanken är att OBOS lokala kontor ska agera som kunskapsspridare för budskapet ”fysisk aktivitet och snöglädje” inom kommunen. Alla på snö samarbetar, precis som OBOS, med flera aktörer inom kommunen som exempelvis Utbildnings- och Idrottsförvaltningen samt skidanläggningar.

– OBOS har precis som Svenska Skidförbundet en intention att skapa trygga och inspirerande miljöer att utmanas och lyckas i. Så vi ser mycket positivt på detta samarbete som kommer innebära att fler barn kommer få möjlighet att uppleva en dag med snöglädje, säger Charlotta Bürger Hyllienmark, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

I år firar Alla på snö 10 år och sedan starten har nära 100 000 barn fått uppleva en Alla på snö-dag. I och med samarbetet med OBOS har Alla på snö fått en stabilare grund för att fortsätta verksamheten många år till.

– Via initiativet Alla på snö kan vi ge tillbaka till samhället på ett strukturerat sätt som vi ser gör stor skillnad för så många barn runt om i vårt land. Skidförbundets värdegrunder rimmar väl med våra vilket gjorde det lätt för oss att tacka ja till samarbetsförslaget, säger Magnus Brusefält på OBOS Sverige.

Startskottet för samarbetet sker under firandet av världssnödagen World Snow Day den 21 januari.

LÄS MER: Fira World Snow Day den 21 januari

Om OBOS Sverige AB
OBOS är en av Nordens största bostadsutvecklare. I Sverige verkar bolaget genom sina varumärken OBOS, Myresjöhus, SmålandsVillan och systerbolaget Kärnhem. OBOS åtagande sträcker sig också till bostädernas kringliggande miljöer. Samhällsfastigheter för vård och omsorg, skolor och förskolor samt andra kommersiella fastigheter ingår i projekten.

Om Alla på snö
Genom verksamheten Alla på snö vill Svenska Skidförbundet ge barn möjlighet att upptäcka glädjen och nyttan med fysisk aktivitet på snö. Därför startades Alla på snö där fjärdeklassare under en dag får uppleva snöglädje, en dag som ska inspirera elever, oavsett bakgrund och förutsättningar, att aktivera sig mer på fritiden.

Läs mer: 
www.allapasno.nu
www.obos.se

För mer information, kontakta
Charlotta Bürger Hyllienmark, verksamhetsansvarig Svenska Skidförbundet
​E-post: This is a mailto link
Telefon: 070-372 00 41

Skribent: Lotte Jernberg

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info