Hoppa till sidans innehåll
Bild från Alla på snö i Asby

Alla på snö i Göteborg fullbokat på under tre timmar

01 OKT 2019 18:07
I november kommer Alla på snö för första gången till Skidome i Göteborg. Och det verkar vara efterlängtat. Alla 1 200 platser tog slut på under tre timmar.
  • Skapad: 01 OKT 2019 18:07

Tack vare ett samarbetet mellan Skidome, Svenska Skidförbundet och Göteborgs Skidförbund kommer 1 200 fjärdeklassare att få testa längdskidåkning.

Under fyra dagar i november kommer tre pass med 100 barn att genomföras varje dag. För att klara detta kommer ledare från Svenska Skidförbundet och Göteborgs föreningar att finnas på plats i Skidome.

– Äntligen genomför vi Alla på snö i Skidome och låter barnen testa längdskidåkning. Vi hoppas såklart att det här slår väl ut och att vi kan genomförande liknande dagar varje år. Gör vi ett bra jobb så får vi förhoppningsvis en massa nya barn till våra föreningar, säger Lars Ander, Göteborgs Skidförbund.

Budskapet om Alla på snö spreds snabbt bland Göteborgs skolor och mindre än tre timmar efter att bokningen hade öppnat så var alla platser fullbokade. Succé!

– Det är superhäftigt att vi kan genomföra det här arrangemanget. Det blir många "premiärer": första gången inomhus, första gången vi kör Alla på snö-dagar före jul och det är första gången vi testar med olika pass istället för heldagar. Den stora efterfrågan på platser i alla kommuner, allra störst i Göteborg och Stockholm, visar att vi fyller ett stort behov och att vi faktiskt gör skillnad. Fler barn som rör på sig, fler barn som får testa våra sporter och fler barn i skidanläggningarna, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.   

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info