Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm

Alla på snö kommer till Skidome – vill din skola delta?

10 JUN 2019 16:46
För första gången någonsin kommer Alla på snö genomföras inomhus. I november kommer 1 200 fjärdeklassare bjudas på rörelseglädje med längdskidåkning i Göteborgs inomhusarena Skidome. Vill din skola delta?
  • Skapad: 10 JUN 2019 16:46

Det dags för stor premiär när Alla på snö för första gången beger sig inomhus för att åka längdskidor. Premiären sker i november i den unika skidhallen Skidome som huserar i Prioritet Serneke Arena i Göteborg.

– Det ska bli superspännande att göra något nytt och dessutom är jag spämd på att se hur Alla på snö mottas av skolorna i Göteborg, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet och uppmanar skolor med fjärdeklassare att höra av sig.

Under 2019 genomfördes sammanlagt 173 Alla på snö-dagar i 53 kommuner runt om i Sverige. Totalt deltog 23 000 fjärdeklassare och till sin hjälp hade de 1 800 gymnasieelever som utbildats till Alla på snö-ledare.

För att göra dagen så säker som möjligt utbildas alla fjärdeklassare i snökunskap och gymnasieelever i ledarskap där viktiga frågor tas upp som:

  • Hur klär du dig på bästa sätt?
  • Hur är du en bra Alla på snö-kompis?
  • Hur är du en bra miljökompis?
  • Hur skapas säker snöglädje?

En uppskattad nyhet för i år är de nya informationsfilmer som har publicerats i Alla på snös Youtube-kanal, där barnen i förväg kan se hur allt från pjäxor och bindningar till teknik och lekar på snö kommer fungera under dagen.

– Utvärderingen visar att 100 procent av alla skolor som har deltagit i Alla på snö under säsongen skulle rekommendera andra skolor att delta. Vilket är ett helt fantastiskt resultat, säger Johan och fortsätter:

– Vi får dessutom så många positiva hejarop av lärare och barn när vi är i backen och spåren, då inser vi hur viktigt och uppskattat Alla på snö är. I Stockholm hade 94 procent av de deltagande skolorna inte åkt skidor om det inte hade varit för Alla på snö. Det märks verkligen att vi gör skillnad. Så vi vill tacka alla samarbetspartners, kommuner och anläggningar som gör det möjligt för oss att få fler barn och ungdomar att röra på sig!

Vill din skola delta på Alla på snö i Göteborg?
Skicka ett mejl till This is a mailto link

LÄS MER: Skidome Göteborg

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info