Hoppa till sidans innehåll

Alla på snö uppmärksammas av FIS

27 MAR 2019 16:22
Det internationella skidförbundet FIS har publicerat en artikel om framgångarna med Alla på snö på sin webbplats. Artikeln handlar om somaliska Ahmed som började som fjärdeklassare i Alla på snö, men som nu har kommit tillbaka som ledare.
  • Skapad: 27 MAR 2019 16:22

Read the article in english (Link to FIS web site)

Att överbrygga kulturella luckor

"Hjälpande händer" är avgörande för alla sportevenemangs framgångar och Alla på snö har några av de bästa. FIS har haft förmånen att ta del av många fantastiska berättelser runt Alla på snö, bland annat Ahmeds berättelse.

Ahmed upptäckte snösportandet när han själv deltog som fjärdeklassare i Alla på snö,en av alla registrerade FIS SnowKidz-arrangörer.

Alla på snö är Sveriges nationella program för att få fler barn att upptäcka snösporter. Projektet når sitt mål genom att arrangera evenemang över hela Sverige som gör det möjligt för barn att pröva olika snösporter.

Efter att ha deltagit under Alla på snö-dagen började Ahmed ganska omgående att testa olika snösporter med full entusiasm.

Han blev därför mycket glad när hans gymnasieskola skulle delta som Alla på snö-ledare. På frågan hur han hade upplevt rollen som ledare på snö svarade han:

– Det har varit jättekul att få använda mina erfarenheter under dagen. Eftersom några av barnen talar somaliska har jag kunnat hjälpa dem lite extra. Att förklara på somaliska och svenska hur de gör en "pizza-slice" med skidorna för att kunna stanna var kul!

Under tiden som ledare på snö har Ahmed upplevt många speciella ögonblick. När han blir tillfrågad om vilket som är det mest speciella, berättar han om ett tillfälle då ett barn inte ville åka skidor på grund av rädslan att skada sig.

Ahmed spenderade lite extra tid med pojken och fick honom så småningom att glida en bit på skidorna. Inom några sekunder hittade barnet glädjen i sporten och var "fast". Efteråt tackade pojken Ahmed och berättade att det var Ahmeds hjälp som hade motiverat honom att fortsätta.

Nu, 19 år gammal, har Ahmed slutat gymnasiet. Hans tid, engagemang och entusiasm är ett bevis på hur snösporter, precis som andra sporter, är en bro mellan kulturella luckor.

Skribent: Andrew Cholinski, FIS
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info