Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm Bild från Alla på snö i Källviksbacken i Falun.

Alla på snö gör succé i Västerås

28 JAN 2020 10:36
Alla på snö är en stor framgång i Västerås stad. Under sex års tid har cirka 400 barn bjudits in till Vedbobacken för en Alla på snö-dag, så även i år. Efterfrågan är stor och platserna har varit fullbokade varje år sedan starten.
  • Skapad: 28 JAN 2020 10:36

– Alla på snö är absolut ett av de populäraste arrangemangen under året. Det är helt fantastiskt att Västerås Stad tillsammans med Svenska Skidförbundet och skidföreningarna till i år kan utöka med ytterligare en vecka så att vi kan dubblera antalet barn som kommer till en Alla på snö-dag. Lärare beskriver att många elever som aldrig haft skidor på fötterna känner oro inför dagen. Men att sedan se glädjen och det ökade självförtroende som dagen ger är fantastiskt! säger Gunilla Siljebäck Melin, skolidrottskonsulent, Enheten för didaktik och ämnesutveckling, Västerås Stad.

– Alla på snö i Västerås är, för både fjärdeklassare och gymnasieelever, en unik upplevelse på många sätt. Den största upplevelsen för gymnasieeleverna är att få vara med och sprida enorm glädje och snöupplevelse som för många barn annars aldrig skulle var möjlig. För fjärdeklassarna handlar det om att våga utmana sig själva och på bara några timmar få en självkänsla som stannar för resten av livet, jag klarade det! Att som lärare ha förmånen att kunna examinera elever i kursen pedagogiskt ledarskap på detta sätt är en lyx, då det teoretiska kunskaperna äntligen får praktiseras på riktigt. Det ger också eleverna större möjligheter att få jobb efter gymnasiet och ett bevis på att de kan leda och lära barn på egen hand, säger Elin Barklund lärare på Widenska Gymnasiet i Västerås.

Genom att bjuda in fjärdeklassare till en dag på snö vill Svenska Skidförbundet uppmuntra barn och ungdomar till en mer fysiskt aktiv fritid. Glädjen bland de barn och ungdomar som får möjligheten att delta i en Alla på snö-dag är stor. Sedan starten 2009 har fler än 130 000 barn och ungdomar i fler än 50 kommuner fått uppleva snöglädje och aktiviteter på snö.

– Alla på snö är den bästa marknadsföringen som skidsporten kan få i Västerås och Västmanland! Väldigt många barn och ungdomar får pröva våra vintersporter för första gången och märker hur roligt de kan ha ute i snön, även på vintern! Viktigast av allt är att fler får åka skidor, sen är det en bonus att några barn och ungdomar hittar vidare till klubbarna! säger Martin Landås, ordförande i Västmanlands skidförbund.

En allt mer stillasittande fritid är ett stort hälsoproblem. Studier visar att de som tränar regelbundet har bättre studieresultat, bättre självförtroende och mår bättre rent allmänt.

– Vi vill göra fysisk aktivitet och lek på snö mer tillgängligt för alla, oavsett bakgrund. Genom Alla på snö lyckas vi nå tusentals barn som annars inte har denna möjlighet. Vi vet att vi genom detta hjälper till att skapa en livslång och positiv relation till rörelse och idrott, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör, Svenska Skidförbundet


Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info