Hoppa till sidans innehåll
Foto: DANIEL STILLER

Alla på snö kommer tillbaka till Skidome – vill din skola delta?

28 FEB 2020 15:00
När Alla på snö för första gången genomfördes inomhus i Skidome blev det en stor framgång, de 1 200 platserna tog slut på under tre timmar. Vecka 14 kommer succén tillbaka till Skidome. Vill din skola delta?
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 10:52

Uppdatering 17 mars 2020: Som läget är nu med spridningen av coronaviruset har Svenska Skidförbundet beslutat att ställa in Alla på snö-dagarna i Göteborg vecka 14. Det är verkligen jättetråkigt men vi siktar på att komma tillbaka längre fram. Det är dock möjligt för den som vill att besöka Skidome, men ta först en titt på deras webbplats www.skidome.ski för säkerhetsskull innan du åker dit.

– Alla barn har verkligen sett fram emot Alla på snö-dagen, så nu är de verkligen glada och nöjda. Det är jättebra att de får möjlighet att pröva på skidåkning och förhoppningsvis kommer de få upp ett intresse som gör att de fortsätter åka även i framtiden, sade Walid Dahir, lärare på Skårskolan, när de deltog under Alla på snö-dagen i november.

LÄS MER: Succé för Alla på snö på Skidome

Nu är det alltså dags för ännu en omgång med Alla på snö i Skidome. Denna gång vecka 14.

– Det är alltid lika häftigt att uppleva barnens glädje när de upptäcker hur rolig de kan ha på ett par skidor. Det värmer i hjärtat att se och höra alla glada skratt samtidigt som de aktiverar sig fysisk. Då märker vi verkligen att vår satsning verkligen gör skillnad, säger Johan Linnaeus, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Vill din skola delta på Alla på snö i Göteborg?
Anmälningsformulär

Detta är Alla på snö

Under 2019 genomfördes sammanlagt 173 Alla på snö-dagar i 53 kommuner runt om i Sverige. Totalt deltog 23 000 fjärdeklassare och till sin hjälp hade de 1 800 gymnasieelever som utbildats till Alla på snö-ledare.

För att göra dagen så säker som möjligt utbildas alla fjärdeklassare i snökunskap och gymnasieelever i ledarskap där viktiga frågor tas upp som:

  • Hur klär du dig på bästa sätt?
  • Hur är du en bra Alla på snö-kompis?
  • Hur är du en bra miljökompis?
  • Hur skapas säker snöglädje?

En uppskattad nyhet för i år är de nya informationsfilmer som har publicerats i Alla på snös Youtube-kanal, där barnen i förväg kan se hur allt från pjäxor och bindningar till teknik och lekar på snö kommer fungera under dagen.

– Utvärderingen visar att 100 procent av alla skolor som har deltagit i Alla på snö under säsongen skulle rekommendera andra skolor att delta. Vilket är ett helt fantastiskt resultat, säger Johan och fortsätter:

– Vi får dessutom så många positiva hejarop av lärare och barn när vi är i backen och spåren, då inser vi hur viktigt och uppskattat Alla på snö är. I Stockholm hade 94 procent av de deltagande skolorna inte åkt skidor om det inte hade varit för Alla på snö. Det märks verkligen att vi gör skillnad. Så vi vill tacka alla samarbetspartners, kommuner och anläggningar som gör det möjligt för oss att få fler barn och ungdomar att röra på sig!

LÄS MER: Skidome Göteborg

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info