Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån Alla på snö i Skellefteå.

North Coast Snowboard sprider snöglädje i Skellefteå

07 APR 2020 16:22
Under vinter har tränare och föräldrar från snowboardföreningen North Coast Snowboard aktiverat 362 barn på åtta olika fritidshem i Skellefteå.
  • Skapad: 07 APR 2020 16:22

Alla på snö aktiverar inte bara fjärdeklassare, sedan en tid tillbaka inspirerar vi även ännu yngre barn att glida på snö via "Alla på snö – fritids". Tre kommuner ingår i satsningen: Leksand, Östersund och Skellefteå.

I Skellefteå tar vi hjälp av föreningen North Coast Snowboard som har fått nya boots, bindningar, brädor och hjälmar och material för att bygga roliga skidlekplatser att använda på fritidshemmen och under prova-på-träningar.


Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Totalt har föreningens ledare lagt ned 184 h och belöningen låter inte sig inte vänta. Så här berättar de själva:

– Vi har fått fantastisk feedback från alla fritidshem som vi har besökt. Det har varit en väldigt uppskattad aktivitet, även av oss som ledare. Våra klubbkvällar har visat att vi har väckt ett snowboardintresse hos många barn då det har varit välbesökt varje måndag kväll på Vitberget. Detta har även gett oss en möjlighet att samverka med kommunens integreringsinitiativ som har hjälpt oss att "rodda" ihop det praktiska, de har dessutom haft en väldigt positiv och öppen inställning varje gång vi vart ute.

...hälsar Robert Ylivainio, Oskar Vestermark, Emma Vestermark, David Stark, från North Coast Snowboard.


Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Även deltagarna är nöjda, här ett mejl från ett av fritidshemmen som föreningen besökte.

Vi på Kustens/Kajutans fritids i Lövånger vill TACKA, så otroligt roligt det var att ni kom till oss! Vi känner oss så priviligierade att få vara med på ett sånt här projekt. Barnen var så peppade och taggade och lyckliga, både före och efter, de fått testa på snowboard. Flera barn har efter att ni åkt frågat om ni verkligen inte ska komma tillbaka =) Det var två helt fantastiska eftermiddagar tillsammans med er så otroligt peppande, inspirerande och fantastiska ledare ni hade med er till oss. Vi är såååå nöjda och hoppas av hela vårt hjärta att ni någon gång kommer tillbaka till oss i Lövånger.

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSORER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

FB TW

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info