Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Fredrik Blank berättar om Alla på snö för Norska Skidförbundet

Alla på snö gästade Norska Skidförbundet

01 NOV 2021 18:27
Norska Skidförbundet bjöd in Alla på snö-organisationen till en stor konferens där tränare, ledare, arrangörer och anläggningsansvariga från hela Norge möttes. En mötesplats för rekrytering och sportens återinvigning.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2021 18:27

Den 23 oktober åkte Alla på snö till Oslo för att gästa Norska Skidförbundets konferens med temat ”en mötesplats för rekrytering och sportens återinvigning”. Norska Skidförbundet var intresserade av att ta del av hur Alla på snö arbetar med rekrytering och framför allt hur kopplingen mot skolan ser ut.  

Under tre dagar pågick flera seminarier parallellt. Norska Skidförbundet presenterade bland annat om deras satsningar på att få fler tjejer till freeski, barnens mini-VM som ska arrangeras varje år fram till 2025 då Trondheim arrangerar VM i längdskidor och helårsanläggningen med ett airbag-hopp i Marikollen.

Alla på snö har sedan 2008 vänt sig till Sveriges fjärdeklassare och möter cirka 22 000 barn varje år. Sedan något år tillbaka har vi även vänt oss till barn på fritidshem. Detta gör att vi i tidig ålder kan fånga barnens intresse för skid- och/eller snowboardåkning. Dessutom blir steget in i föreningslivet kortare. Alla på snö utbildar cirka 1200 gymnasieelever varje år och vill gärna fånga dem tidigt där de kan verka dels som unga aktiva eller som potentiella ledare i våra föreningar och klubbar. 

– Vi har hittat en fin röd tråd från gymnasieeleverna som först utbildas teoretiskt och praktiskt och som sedan utövar sin kunskap på barnen, antingen på en Alla på snö-dag på en arena eller på skolgården hos fritidshemsbarnen, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig Alla på snö.

Norska Skidförbundet och deltagarna var mycket imponerade och än mer nyfikna när de fick höra hur vi i Sverige arbetar med Alla på snö och hur vi fångar både grundskola, särskola, funktionell skidåkning och gymnasieskola. 

– Föredraget var jättebra och väldigt inspirerande. Det är många som har hört av sig efteråt så det träffade bra, säger Marita Hakestad Andresen, arrangemangskonsulent på Norska Skidförbundet.  

På plats i Oslo var Fredrik Blank, konsulent Alla på snö, och berättade om Alla på snös arbete.

-Det kändes verkligen toppen att dela med sig av det arbete vi utför i Sverige och inom Alla på snö, jag fick många positiva kommentarer efter föredraget och många som vill veta mer, säger han.  

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info