Hoppa till sidans innehåll
Foto: Max Månsson Alla på snö och Burton i Kungsträdgården

Alla på snö kickstartade säsongen i Kungsträdgården

09 NOV 2021 11:38
Alla på snös höstlovsaktivering i Kungsträdgården blev en succé. Flera hundra glada barn kom och testade att åka snowboard i Burtons Riglet Park.
  • Skapad: 09 NOV 2021 11:38

Under höstlovet tjuvstartade Alla på snö och Burton vintersäsongen i Kungsträdgården. Flera hundra barn kom för att testa Burtons Riglet Park i höstsolen och det blev inget annat än succé.  

 – Vi hade över 400 barn som åkte i Burtons Riglet Park och inte en enda ledsen min, alla gick därifrån med ett leende på läpparna. Det var barn som hade varit där med förskolan på fredagen och sen ville komma dit igen så de kom tillbaka på lördagen också, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö. 

För att fler barn ska få upptäcka tjusningen med att åka snowboard har Alla på snö och Burton startat ett samarbete där de under säsongen kommer vända sig till barn på fritidshemmen. Som ett avstamp i satsningen var barn från Stockholms Stads fritidshem inbjudna till Kungsträdgården, men alla som ville delta var välkomna. Barn från 2–13 år var på plats vilket visar att snowboard verkligen har något för alla. 

I parken, som var uppbyggd med olika hinder och vippbrädor, fick barnen känna känslan av att stå på en bräda och öva på balansen inför vintern som väntar. Det fanns även balansplattor för de som ville utmanas lite extra och träna på olika grabs. 

– Vi är otroligt tacksamma för samarbetet med Alla på snö, deras positiva attityd och drivkraft för ökat deltagande och intresse för snowboard. Det är en delad motivation och framtida vision att se fler familjer på snö, säger Lina Adams, Burtons Norden Chef. 

– Det var roligt att kickstarta Alla på snö i Kungsträdgården där det rör sig mycket folk, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö. 

Nu är vi redo för vintern och ser fram emot massa skid- och snowboardåkning! 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info