Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Palm Fullt med snöglädje i Kungsberget under Alla på snö-dagen.

Alpin succé för Alla på snö i Kungsberget

11 FEB 2021 15:57
Den 10 februari var det dags för Alla på snö att inta den alpina backen i Kungsberget, Sandviken. På plats fanns 34 särskoleelever från Norrsätraskolans grundsärskola årskurs 4–9.
  • Uppdaterad: 11 FEB 2021 15:57

– Jag tyckte att det var en fantastiskt dag i går! Det var kul och jag kom över min rädsla tack vare er. Jag hoppas att vi åker till Kungsberget nästa år igen. Det som var svårast var att åka i liften. Det behöver jag träna på, summerar skoleleven Asieh efter Alla på snö-dagen i Kungsberget.

Och klasskompisen Maher håller med:

– Jag tycker att dagen var bra. Fick åka slalom fast jag nästan inte ser något. Jag känner mig stolt!

Kommentarer som dessa värmer långt in i hjärtat och är det bästa betyget på att Svenska Skidförbundets satsning Alla på snö verkligen gör skillnad.

210209 APS Kungsberget Särskola elev Sebastian och lärare Daniel Bäck ULF PALM 800-476.jpg
Eleven Sebastian med en av dagens Alla på snö-ledare Daniel Bäck. Foto: Ulf Palm.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda eleverna en hel dag på skidor och extra roligt är att vi i år har utökat Alla på snö-samarbetet med just särskolorna säger Fredrik Blank, Svenska Skidförbundets konsulent för Alla på snö och fortsätter:

– Att se glädjen, pirret och förväntningarna hos barnen gör det här arbetet extra kul och stimulerande!

För att alla ska kunna delta har anläggningen i Kungsberget generöst lånat ut alpin utrustning till alla barn, något som har gjort denna Alla på snö-dag möjlig att genomföra.

210209 APS Kungsberget Särskola barn snö skidor ULF PALM 800-476.jpg
Tack vare stöd från samarbetspartners får barn och ledare låna utrustning kostnadsfritt under hela Alla på snö-dagen. Foto: Ulf Palm.

Erfarna ledare har väglett barnen genom dagen i backen, allt ifrån att lära sig hur de får på sig utrusningen till att glida på snön med lekens hjälp. Det var full fart hela dagen, både barnbacken och den stora backen.

I en allt för stillasittande vardag hos många barn och ungdomar visar denna dag på motsatsen. Här får barnen med lekens och lustens hjälp en oförglömlig dag där de får använda hela kroppen för att bemästra backens olika utmaningar.

– Den här dagen kommer finnas kvar länge i barnens minne. Det är så fantastiskt härligt att se hur mycket glädjen och lusten betyder för barnen, Det här gör vi gärna om! säger Bosse Hedström, lärare på Norrsätraskolans grundsärskola.

210209 APS Kungsberget Särskola tjej lift ULF PALM 800-476.jpg
Att åka lift kan vara nog så svårt. Foto: Ulf Palm.

– Alla barn var så entusiastiska och samarbetsvilliga, det fanns knappt tid för lunch. De ville hellre åka mer skidor. Ja, det var en helt magisk dag helt enkelt, summerar Fredrik Blank.

Något som eleven Sidon verkligen höll med om:

– Jag vill bara säga att det var fantastiskt att vara med , och jag hoppas att jag får uppleva det igen och lära mig mycket. Hoppas vi ses nästa år!

Svenska Skidförbundet vill rikta ett stort tack till våra samarbetspartners Vattenfall, OBOS och Postkodlotteriet som gjorde det möjligt att sprida snöglädje till barn och ungdomar i Kungsberget.

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info