Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Stjärnjakten på skolor och fritidshem.

Äntligen dags för Stjärnjakten

22 NOV 2021 08:10
Det har äntligen blivit dags för Sveriges skolor, fritidshem och föreningar att under säsongen 2021/2022 delta i Alla på snö och Stjärnjakten. I stjärnjakten deltar också några av våra största landslagsstjärnor.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2021 08:08

Stjärnjakten startade 2019 och vände sig från början till våra längdföreningar. Idén och satsningen har successivt vuxit och nu bjuds även andra grenar in. Stjärnjakten går ut på att samla stjärnor som ett bevis på avklarade aktiviteter. Dessa är indelade i tre olika nivåer: guld-, silver- och brons-stjärnor. 

– Genom Stjärnjakten vill vi ge skolor och fritidshem förslag på en mängd roliga aktiviteter för att inspirera barnen att röra på sig mer. Förhoppningsvis kommer gemenskapen i gruppen att öka när de får ett gemensamt mål att kämpa för, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig Alla på snö. 

Stjärnjakten är inte bara en rolig och utmanande aktivitet för barn, i vinter kommer flera landslagsåkare att delta i jakten på stjärnor.   

– En nyhet i vinter är att några av våra stora landslagsstjärnor kommer att utmana barnen i flera olika moment som har med fysisk aktivitet att göra. Det gör det så klart extra spännande för barnen, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.  

Även våra APS-partners, OBOS och Vattenfall, utmanar barnen inom sina egna områden. OBOS är nyfikna på att se barnen rita sitt eget drömbostadsområde och Vattenfall vill veta vad barnen tänker kring ett fossilfritt liv.  

Stjärnjakten pågår mellan vecka 45 till vecka 14 och det går bra att delta när som helst under perioden. Anmäl din skola/fritshem till Stjärnjakten här! 

Vi kommer lotta ut många aktivitetsväskor till deltagande skolor från Tress Sport & Lek, fyllda med material för att skapa rörelse på skolgården året runt. Dessutom kan fina bonuspriser komma att delas ut under säsongen! 

– Vi är otroligt glada och stolta att få vara en del av Stjärnjakten. Vi brinner för att skapa rörelse och aktivitet och därför var det ett enkelt beslut att samarbeta med Svenska Skidförbundet i denna satsning. Lycka till med aktiviteterna säger Fredrik Klitte, VD, Tress Sport & Lek.  

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info