Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Myrbackaskolan i Vansbro besökte Kläppen för en härlig dag på snö.

Barnen och solen sken ikapp när Alla på snö besökte Kläppen Ski Resort

17 MAR 2021 13:05
Det blev en fartfylld dag när ett 30-tal fjärdeklassare från Myrbackaskolan i Vansbro fick testa att åka både alpin skidåkning och snowboard i Kläppen.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2021 13:05

Det fullkomligen exploderade när förväntansfulla fjärdeklassare ”stormade” den fint uppdukade Alla på snö-arenan. 

– Kläppen Ski Resort är jätteglada att få välkomna Alla på snö och fjärdeklassare från Vansbro, säger Gustav Eriksson, som är vd på Kläppen Ski Resort.

– För branschen är det viktigt att alla ska få känna glädjen i vintersport och få möjlighet att lära sig åka skidor och snowboard. Vi ser fram emot ett långt och utökat samarbete med Alla på snö.

210316 APS Kläppen barn snowboard snö FREDRIK BLANK 800-476.jpg
Gymnasieeleverna som utbildats till Alla på snö-ledare hjälper barnen under dagen. Foto: SSF.

Till sin hjälp under dagen fanns Alla på snö-utbildade gymnasieelever från barn- och fritidsprogrammet, som har ledarskap på schemat under sin utbildning.

För att alla elever skulle kunna delta fick de låna utrustning från anläggningen i Kläppen. Spännvidden var stor, några elever hade åkt både skidor och snowboard tidigare medan andra aldrig hade testat. Det resulterade i många glada skratt och nya och spännande utmaningar och upplevelser för barnen.

– Det här var det bästa jag gjort på länge, säger Lina Andersson.

– Det är första gången jag åker skidor och jag tycker det var jätteroligt. Jag har lärt mig åka slalom i dag och jag vill gärna åka mer!

210316 APS Kläppen Lina Andersson FREDRIK BLANK 800 476.jpg
Lina Andersson från Myrbacka skolan i Vansbro vill åka mer skidor! Foto: SSF.

– Den här mixen mellan både traditionell alpin skidåkning och snowboardåkning är en extra krydda som uppskattas av barnen. En annan härlig mix är den mellan fjärdeklassare och gymnasieelever. Det är häftigt att uppleva hur de äldre växer med uppgiften och går in i rollen som just ledare, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.

Barnen skrattar och tumlar runt i snön, det är skidor, stavar och brädor lite överallt, precis som det ska vara. Detta är snöglädje på hög nivå.

210316 APS Kläppen barn åker snowboard FREDRIK BLANK 800-476.jpg
Det var full fart i Kläppen när Alla på snö kom på besök. Foto: SSF.

– Alla elever, stora som små, har genomfört dagen på topp avslutar Fredrik Blank. Jag hoppas kunna hitta dem i någon förening så småningom, antingen som aktiva eller ledare.

Efter dagen i Kläppen damp det ned ett meddelande:

Stort tack! För en fantastisk dag i backen. Åk 4 från Myrbacka är väldigt nöjda med sin Alla på snö-dag, skriver Helena Kristensson, lärare på Myrbacka skolan.

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info