Hoppa till sidans innehåll

Full fart vid Alla på snö-utbildning i Falun

10 MAR 2021 21:00
Skidstadion i Falun invaderades av elever från Kristinegymnasiets barn- och fritidsprogram, årskurs 1. Eleverna har ledarskap på schemat och de fick en dags utbildning av den erfarne ledaren, och förre landslagsåkaren, Emil Johansson.
  • Skapad: 10 MAR 2021 21:00

– Det känns häftigt att kunna erbjuda eleverna en hel dag på skidor, det är säkert skönt att bryta av skoldagen med uteaktiviteter och ledarskap, säger Emil Johansson, instruktör för Alla på snö och fortsätter:

– Någonting spännande händer när eleverna sätter på sig ledartröjan, allt blir på riktigt och de tar sig an uppgiften på bästa sätt.

Eleverna fick låna all utrustning från Svenska Skidförbundet vilket gjorde att alla kunde delta på Alla på snö-utbildninge. Några av eleverna hade åkt skidor tidigare medan andra aldrig stått på ett par skidor, vilket gjorde att det blev många skratt och roliga incidenter.

200309-APS-Lugnet-Elever-glasstrut-KATARINA-FAHLEN-800-476.jpg

I en allt för stillasittande vardag hos barn och ungdomar så visar denna dag på motsatsen. Under en Alla på snö-dag får de använda både kropp och knopp, något som eleverna klarade jättebra. Förhoppningsvis väcker dagen en gnista för fortsatt skidåkning.

– Det var ett kul och givande upplägg på utbildningsdagen. Våra blivande ledare fick möjlighet att förbättra sin skidvana och få tips till hur de leder och inspirerar barn i årskurs 4 på skidor, vilket är nästa del i detta projekt, säger Sebastian Wass, lärare på barn- och fritidsprogrammet och fortsätter:

– Att träna på att leda aktiviteter utomhus kräver mycket peppning, engagemang och entusiasm vilket är viktiga förmågor i båda inriktningarna "Fritid och hälsa" samt "Pedagogiskt och socialt arbete" som barn- och fritidsprogrammet i Falun har.

200309-APS-Lugnet-Elever-KATARINA-FAHLEN-800-476.jpg

– Eleverna skrattar, ramlar, skrattar och ramlar igen och pratar i munnen på varandra och de är rörande överens om att det är jätteskoj att få vara här och utöva sitt ledarskap på riktigt.
Skönt att göra något annat än att sitta i klassrummet säger Liv, Madeleine, Johannes och Sofie.

200309-APS-Lugnet-Tjejer-KATARINA-FAHLEN-800-476.jpg

– Eleverna har genomfört dagen med bravur! De kommer vara föredömen i sitt ledarskap i framtiden. Jag hoppas kunna hitta dem som ledare i någon förening så småningom, avslutar Emil Johansson.

200309-APS-Lugnet-Elever-på-rad2-KATARINA-FAHLEN-800-476.jpg

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info