Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Grattis Huddunge byskola – vinnare i Stjärnjakten

22 APR 2021 13:11
Över 4 000 barn fördelat på 62 skolor/fritidshem hade anmält sig till Alla på snös Stjärnjakt. Ett fantastiskt rekordantal! Nu har vinnaren utsetts och vi säger Stort grattis till Huddunge byskolas fritids!
 • Uppdaterad: 22 APR 2021 13:11

– Jättekul att vi vann! Vi vill fortsätta utveckla vår utemiljö på fritids och skolan. Vi tänker oss en parkour/hinderbana och att använda andra tillbehör som rockringar, hopprep och bollar av olika slag, så vinsten på 4 000 kronor kommer vi verkligen få nytta av, säger Matilda Edlund, fritidshemsassistent på Huddunge byskolas fritids.

Motivering till vinsten:  Huddinge byskolas fritids är ett fritidshem som på ett inspirerande sätt via bild/video och text har lyckats förmedla en känsla av stor rörelseglädje i skolan.  

Svenska Skidförbundets satsning Stjärnjakten lanserades förra säsongen och vänder sig till skolor samt fritidshem. Det blev en stor succé och lockar många deltagare. Redan andra året deltog alltså 62 skolor/fritidshem där över 4 000 barn har kämpat hårt för att samla stjärnor.

210422-APS-Stjärnjakten-webbsida-800-476.jpg
Över 4 000 barn deltog i Stjärnjakten 2021.

– Det känns helt fantastiskt att vår satsning på Sjärnjakten har blivit så populär! Det visar bara vilken stor efterfrågan det finns på olika roliga aktiviteter med fysisk aktivitet, kanske speciellt i dessa tider, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.

Stjärnjakten består av olika utmaningar som eleverna ska utföra, allt från att hoppa grodhopp, utmana längdlandslaget i diverse övningar eller att dansa Alla på snö-dansen.

– Stjärnjakten har varit jättebra, speciellt fisknätet tyckte jag om, säger en elev i klass 2 på Huddunge byskolas fritids.

Som bevis på utfört uppdrag har de olika lagen lagt upp bilder och videoklipp på Stjärnjaktens webbplats så att alla har kunnat följa deras resa att plocka brons-, silver- och guldstjärnor.

– Vi är jätteglada och tacksamma att Stjärnjakten har tagits emot så väl av skolor och fritidshem. Det inspirerar oss verkligen att satsa vidare även nästa säsong och då kanske komma med fler överraskningar, fortsätter Fredrik Blank.

Förstapris i Stjärnjakten var 4 000 kronor som ska användas till ”material som främjar rörelse och utevistelse året runt”. Förutom förstapriset lottas 16 aktivitetsväskor ut, fylld med roliga saker som hjälper till att inspirera till mer rörelseglädje på skolgården.


Aktivitetsväskan innehåller saker för roliga lekar på skolgården. Foto: SSF. 

– Vi hoppas att aktivitetsväskan kommer att användas flitigt på skolor och fritidshem och att vinsten inspirerar barn och pedagoger att delta i Stjärnjakten även nästa år säger Katarina Fahlén, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

Alla på snö vill tacka alla deltagande skolor och fritidshem för ert stora engagemang och hoppas att vi ses i Stjärnjakten även nästa säsong!

PS! Har ni tips på roliga idéer eller utmaningar, mejla oss på This is a mailto linkmärk mejlet med: Stjärnjakten 2021/2022. 

Pristagare i Stjärnjakten 2020/2021

4 000 kronor till material som främjar rörelse och utevistelse

Huddunge byskolas fritids, Heby

Aktivitetsväskor skickas till:

 • Fritidshemmet Gripen, Malmslättsskolan, Kärna 
 • Sjulsmarks fritids  
 • Fornbackaskolan/Silverörnen, Södertälje 
 • Bullerbyns fritidshem, Öxnehagaskolan, Huskvarna  
 • Myrsjöskolan 1A, Värmdö 
 • Vintergatans fritidshem, Stensjön  
 • Sköllersta fritidshem, Pålsboda 
 • Gefle Montessoriskola Stora fritids 
 • Tallbackaskolans fritidshem, Aneby 
 • I Ur och Skur Fritidshemmet Lönnen, Sävedalen 
 • Sannerudsskolans fritidshem, Kil 
 • Östra skolans fritidshem åk 2, Falun 
 • Dotorpskolan, Falköping 
 • Fritidsklubben Stenholmsskolan, Jönköping 
 • Backgårdsskolan, Norrfjärden 
 • Sammilsdalskolan fritids, Leksand

Aktivitetsväskor APS-FREDRIK-BLANK-800-470.jpg
Aktivitetsväskor klara för leverans till skolor och fritidshem. Foto: SSF.

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info