Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mora gymnasium Alla på snö på Orsa Grönklitt

Härliga Alla på snö-dagar för Orsas fjärdeklassare

05 MAR 2021 14:06
Tre fantastiska dagar är avslutade för Orsas fjärdeklassare. Cirka 150 elever fick möjligheten att testa olika sätt att glida på snö, när Alla på snö intog både den alpina backen och längdspåren i Orsa Grönklitt.
  • Skapad: 05 MAR 2021 14:06

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda eleverna en hel dag på skidor och extra roligt är att kunna erbjuda både längd och alpint, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö från Svenska Skidförbundet och fortsätter:

– Att se glädjen, nervositeten och förväntningarna hos barnen gör arbetet fantastiskt kul och stimulerande!

Alla barn fick låna utrustning från anläggningen i Orsa Grönklitt vilket gjorde det möjlig att genomföra dessa Alla på snö-dagar.

Elever från barn- och fritidsprogrammet på Mora gymnasium har deltagit som ledare för att vägleda barnen genom dagarna, i både backar och spår. De har lärt barnen allt ifrån hur de får på sig utrusningen till olika sätt att glida på snön, med lekens hjälp.

I en allt för stillasittande vardag hos barn och ungdomar så visar denna dag på motsatsen. Här får barnen med lekens och lustens hjälp en oförglömlig dag där de får använda hela kroppen för att bemästra de utmaningar som finns.

200120 APS Orsa ledare i ring-800-476.jpg
Det åktes både längd och alpint under Alla på snö-dagarna i Orsa Grönklitt. Foto: Mora gymnasium.

– Vilka duktiga ledare ni har, det finns inte nog med superlativ för att beskriva hur imponerad jag är, säger Emma Frost Elvberg, lärare i idrott och hälsa.

– Deras sätt att möta eleverna och att hålla humör och tålamod på topp hela dagen, är fantastiskt! Jag kom hit med rekordmånga elever som var fundersamma över de alpina skidorna, men på vägen hem hade jag väderbitna elever som fått en upplevelse som de kommer bära med sig hela livet. Det ger en ordentlig boost till deras självkänsla. Tack för att ni ger mina elever denna möjlighet, ni är bäst fortsätter Emma.

– Det känns så enormt häftigt att trots pandemin faktiskt ha möjligheten att genomföra Alla på snö för så många barn. Det ger en härlig känsla i kroppen avslutar Fredrik Blank.

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info