Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Trons Lasse Lekfullhet och snöglädje på Riksskidstadion.

Lekfull dag med snöglädje för Montessoriskolan

24 MAR 2021 11:09
Sol, glädje och kämpaglöd genomsyrade dagen när Montessoriskolans fjärdeklassare besökte skidstadion och Alla på snö i Falun.
  • Skapad: 24 MAR 2021 11:09

– Störtsköna elever! Dagen har varit magisk och det finns många små hjältar som fått uppleva en härlig snödag full av glädje och inspiration! konstaterar Åsa Karlsson, från Alla på snö-organisationen.

Det var längdåkning som stod på programmet när Montessoriskolan i Falun gästade Riksskidstadion. Hela 52 elever guidades av ett 20-tal duktiga gymnasieelever från Kristinegymnasiets barn- och fritidsprogram.  

Åsa Karlsson var ute tidigt och dukade upp en fantastiskt inbjudande och lekfull arena. Därefter var det gymnasieelevernas uppgift att hålla i dagens program och praktisera sitt ledarskap med barnen. Barnen delades in i mindre grupper där de i vid ett antal stationer fick testa olika övningar. Både fjärdeklassarna och gymnasieeleverna kämpade glatt tillsammans, och strålade ikapp med solen.

– Lekfullheten är A och O för att locka fram intresset och nyfikenheten för snösporter, berättar Åsa.

– Här får alla chansen att testa olika sätt att glida på snö, helt utan krav på prestation. Målet är att alla ska ha kul och våga pröva och utmana sig själva. Det ger barnen en skön självkänsla och de växer som individer, det är härligt att se!

En del av barnen hade åkt skidor tidigare, men för de allra flesta var det premiär på skidor.

– Det märks att eleverna från gymnasiet har varit noga i sin planering av upplägget av dagen. Tidsplanen följdes och alla hade sina uttalade uppgifter, vilket avspeglade sig på barnen, säger Katarina Fahlén, ansvarig för Alla på snö på Svenska Skidförbundet.

– Barnen kände sig trygga och sedda av sina ledare, precis så som det är tänkt. Det märks att klasslärarna har förberett eleverna på bästa sätt, avslutar Katarina.

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info