Hoppa till sidans innehåll
Foto: Max Månsson Burton och Alla på snö inleder samarbete

Nystartat samarbete mellan Burton och Alla på snö

22 OKT 2021 12:01
Burton och Alla på snö kommer inför säsongen 2021/2022 satsa på att få igång mer snowboard på fritidshemmen. Satsningen kommer ske i de tre kommunerna Stockholm, Sundsvall och Falun.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2021 12:01

Alla på snö vill få fler barn att upptäcka tjusningen med att åka bräda redan från tidig ålder. Satsningen tillsammans med Burton kommer att vända sig till fritidshemmen där Alla på snö-utbildade gymnasielever kommer vara ledare. Gymnasieeleverna får en grundutbildning inom snowboard där de på ett lekfullt sätt lär sig hantera utrustningen för att sen dela med sig av det till barnen från fritidshemmen.

Fredagen vecka 44 kommer vi även att genomföra en höstlovsaktivering i Stockholm. Alla på snö kommer tillsammans med Burton bygga upp en Burton Riglet Park i Kungsträdgården där eleverna kan testa snowboard på ett lekfullt sätt.

– Vi inom Alla på snö ser fram emot att få kicka igång säsongen tillsammans med Burton och aktivera eleverna på fritidshemmen och ge dem möjlighet att uppleva snöglädje på hösten, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.  

Burton kommer under säsongen även att bidra med snowboardutrustning till både fritidshemmen och gymnasieledarna.

– Burton kommer att bistå våra instruktörer med brädor och boots, vilket vi är väldigt tacksamma för. Vidare kommer Burton att förse fritidshemmen i de olika kommunerna med ett sortiment med brädor och boots som cirkulerar under säsongen, säger Fredrik Blank. 

För Burton går samarbetet med Alla på snö hand i hand med varumärkets mål att försäkra fortsatt deltagande inom snowboard.  

– Vi vill uppmuntra fler barn att ta del av sporten, och deras föräldrar, att känna att de redan från första början kan välja brädan. Vi känner ett ökat intresse för snowboard runt i hela Sverige och genom samarbeten som detta med Alla på snö, samt lokala klubbar, kan vi nå de åldersgrupper som i långa loppet försäkrar sportens fortsatta utveckling. Genom att förse dem med hårdvara och verktyg kan vi sänka ribban för de som annars inte har förutsättningarna, säger Lina Adams, Burtons Norden Chef.

Alla på snös ambition är att stadigt växa och bredda sporten i landet och satsa på många fler utbildade ledare. 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info