Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Blank Alla på snö besöker Stockholm

Snart dags för skolor i Stockholm att anmäla sig till Alla på snö

13 SEP 2021 15:09
Den 11 oktober kan Stockholms skolor börja anmäla klasser till i säsongens Alla på snö, då öppnar nämligen anmälningssidan. Men det gäller att hänga på låset, intresset att delta är stort och som vanligt är det ”först till kvarn” som gäller.
  • Skapad: 13 SEP 2021 15:09

Alla på snö-säsongen i Stockholm kommer även i vinter vara fylld med härliga veckor där snöglädje samt många nya upplevelser och intryck står i centrum.

– Det känns väldigt inspirerande och härligt att åter kunna bjuda in cirka 6 300 barn från Stockholm att testa olika sätt att åka på snö. Vi är verkligen glada över att Stockholms stad också ser vikten av att få fler barn att röra på sig så att de fortsätter satsa på Alla på snö. Tillsammans gör vi skillnad för många barn och ungdomar i Stockholm, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.

Alla på snö i Stockholm erbjuder i år aktiviteter på fyra olika arenor:

  • Gärdet v. 4–6, längdåkning
  • Spånga v. 7–8, längdåkning
  • Ågesta v. 10 och 11, längdåkning
  • Hammarbybacken v. 7–8, alpin skidåkning


Mer information kring anmälningsförfarandet kommer i början av oktober.

– Det här är en fantastisk möjlighet för våra elever att upptäcka och pröva på skidåkning, framför allt de elever som annars inte skulle komma i kontakt med skidsporten. En viktig del i skolans uppdrag är att skapa förutsättningar för en hälsosam livsstil och det här är ett fint exempel på hur samarbete med idrottsorganisationer ger ett mervärde i detta arbete, säger Lee Orberson, Grundskoledirektör.

– Alla på snö är uppskattat både av elever, deras föräldrar och lärare. Verksamheten är ett synligt bevis på hur bra det kan bli i ett samarbete mellan idrott, skola och kommun. Vi har en gemensam ambition att få fler barn i rörelse. Vi vet att intresset för vintersporter ökar i Stockholm, vilket är mycket glädjande. Alla på snö är en bra möjlighet för alla elever att få pröva på skidåkning, säger Marina Högland, idrottsdirektör Stockholms Stad. 

 Äntligen drar säsongen i gång på allvar! Jag vill passa på att uppmana alla att hålla utkik på allapasno.nu och i våra sociala medier efter ännu fler roliga aktiviteter som kommer äga rum i Stockholm i vinter, säger Katarina Fahlén, övergripande ansvarig Alla på snö. 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info