Hoppa till sidans innehåll
Foto: Max Månsson Alla på snö gästade Kungsträdgården i Stockholm.

Alla på snö rivstartade säsongen i Kungsträdgården

09 NOV 2022 14:18
Under höstlovet kickstartade Alla på snö vintersäsongen i Kungsträdgården i Stockholm. Barn fick under lekfulla former testa snowboard i Burton Riglet Snowboard Park. Även föreningar från området var på plats och berättade om sin verksamhet.
  • Skapad: 09 NOV 2022 14:18

Under höstlovet tog Alla på snö över Kungsträdgården i Stockholm och rivstartade vintersäsongen. Tillsammans med Burton och Stockholms stad arrangerades två spännande dagar där barn och ungdomar under lekfulla former fick chansen att testa snowboard.  

– Alla på snö är ett uppskattat projekt som pågått sedan 2015 i samarbete med Svenska Skidförbundet och vi ser nu fram emot ännu en säsong. Projektet bidrar till ett bra och utvecklande samarbete mellan olika förvaltningar inom staden och med idrotten, i det här fallet skidor. Den gemensamma ambitionen att få fler barn i rörelse är tydlig och viktig, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. 

På plats fanns även föreningar från Stockholms- och Uppsalaområdet för att fånga upp det stora intresset och berätta om sin verksamhet. 

– Det var väldigt fint att få träffa alla och att få byta kontakter, både med Svenska Skidförbundet (SSF) och familjerna som var där. Vi kunde också lägga ut på vår Instagram att vi stod där så att medlemmarna som vi har ser att vi är aktiva ute. Det var en kul dag som gav mycket, säger Gabriella La Torre, föreningen Uppsala Crew.  

Föreningarna, som är grunden i SSFs verksamhet, fyller en viktig funktion under en Alla på snö-dag. För att hjälpa dem att nå ut till de som testar snowboard för första gången var SSFs föreningsutvecklare Jocke Hammar med under dagarna i Kungsträdgården. 

– Det är viktigt att vi sprider den där röda tråden så att prova på-tillfällena inte stannar där utan att man får lite hjälp och vägledning om hur man kan gå vidare. Att man försöker sänka tröskeln för att fortsätta så att det inte bara blir att de tycker att det var jättekul men sen slutar det där, säger Jocke Hammar.  

221104-500X298-APS-Kungsan-barn-hopp-Maxmånsson.jpg
Glada barn fick testa både att raila och hoppa i Burton Riglet Snowboard Park. Foto: Max Månsson. 

Alla på snös samarbetspartner Burton byggde upp en Riglet Snowboard Park bestående av flera olika stationer där barn från två år och uppåt fick testa snowboard. Burtons snowboardutrustning, som går att använda året om, är en viktig del för att fler barn och ungdomar ska få uppleva glädjen med att åka bräda.    

– Vårt samarbete med Alla på snö fortsätter att ge frukt! För varje Burton Riglet event som vi gör så kommer fler kids i kontakt med snowboardåkning och får känna på glädjen som man får av det. Kungsträdgården och vår aktivitet där med Alla på snö var inget undantag. Det glädjer oss att se så många barn ha så kul och vi känner att vi gör vårt jobb rätt när man ser leenden i deras ansikten! Nu fortsätter vi framåt och skapar fler tillfällen där vi kan sprida gemenskap och glädje genom snowboardåkning, säger Kalle Ohlson, Brand experience specialist, Burton snowboards. 

Alla på snö har nu kickstartat vintersäsongen och ser fram emot alla roliga dagar på snö tillsammans med barn och ungdomar runt om i landet. Vi kommer även fortsätta det viktiga arbetet med att knyta an till lokala föreningar för att de som testar skid- och snowboardåkning ska få möjlighet att hålla i det nyfunna intresset och uppleva gemenskapen tillsammans med en förening. 

– Jag hoppas att min roll kan fylla en funktion i dessa sammanhang genom att väcka ett intresse hos föreningarna att vara delaktiga i Alla på snö. Det är klart att de ska vara med och göra reklam för sin förening och verksamhet, avslutar Jocke Hammar.  

221104-500X298-APS-Kungsan-barn-snowboard-MAX-MÅNSSON.jpg
Tack vare Burtons utrustning kan alla, oavsett ålder, testa snowboard. Foto: Max Månsson. 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info