Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lasse Trons Årets Alla på snö-ledare 2022 är utsedda.

Årets Alla på snö-ledare 2022 utsedda

25 MAJ 2022 10:35
Under säsongen har 1000 nya ledare spridit snöglädje runt om i landet. För att uppmärksamma vilket fantastiskt jobb de gör delar vi ut utmärkelsen ”Årets Alla på snö-ledare”. 2022-års pristagare är Andreas Rydahl, David Lindström och Elsa Leiknes.
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2022 10:35

Årets Alla på snö-säsong har varit en av de bästa hittills. Vi har slagit rekord i antal deltagare, besökt nya platser och skapat förutsättningar för ännu fler barn att få uppleva snöglädje. Inget av detta hade varit möjligt om det inte var för alla fantastiska gymnasieelever samt universitets- och högskolestudenter som under vintern har axlat rollen som Alla på snö-ledare med bravur. För att uppmärksamma vilket fantastiskt jobb de gör kommer vi, från och med denna säsong, utse tre av dessa som pristagare i ”Årets Alla på snö-ledare”.  

Juryn bestående av representanter från bland annat våra huvudpartners OBOS och Vattenfall, representanter från Alla på snö-rådet och H.K.H. Prins Daniel har haft ett tufft jobb med att utse endast tre vinnare.   

– Vattenfall har varit stolta huvudsponsorer till Alla på Snö sedan starten. Vi har genom åren sett fantastiska ledare vägleda deltagande barn och ungdomar och vi är glada över att det nu instiftats ett pris till de som utmärkt sig mest. Det är väldigt roligt att vi kan uppmärksamma det fina arbete som ledarna gör inom projektet Alla på snö, men det var samtidigt otroligt svårt att endast välja tre vinnare – det har varit så många duktiga och engagerade ledare i år, säger Åsa Rolke, Brand Campaign Manager på Vattenfall. 

Juryn har nu gått igenom alla nomineringar och kan avslöja pristagarna i årets Alla på snö-ledare 2022!  

Vinnarna är…  

Andreas Rydahl, Skyttbrinks Gymnasium, Stockholm  

Motivering: Med säkerhet och snöglädje i fokus har Andreas i sitt ledarskap utgått ifrån grupp, individ och situation och på så sätt bidragit till att Alla-på-snö-deltagarna fått möjlighet att utvecklas i sin takt och utifrån sin förmåga.  

David Lindström, Skyttbrinks Gymnasium, Stockholm

Motivering: Med glimten i ögat har David under Alla-på-snö-dagarna bidragit och skapat en positiv och lärorik upplevelse för deltagarna. I sitt sätt att leda har han visat stor förståelse för innebörden av snöglädje, gemenskap, tydlighet och struktur.

Elsa Leiknes, Sollefteå Gymnasium, Sollefteå 

Motivering: Elsa är en eldsjäl och ledare som brinner för att få barn och vuxna att upptäcka glädjen i skidåkning. Hon är kreativ och lösningsfokuserad - Ingenting är omöjligt! Genom sitt engagemang och ledarskap sprider hon trygghet, energi, glädje och motivation till deltagare och övriga ledare. 

APS-årets-ledare-diplom-montage-500x298.jpg

– Det känns fantastisk roligt att kunna presentera de allra första pristagarna någonsin inom Alla på snö. Ledarna gör ett imponerande arbete med barnen och de är så värda att bli uppmärksammade på det här sättet, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig Alla på snö. 

Under vintern har cirka 1000 nya ledare utbildats och nomineringarna till årets Alla på snö-ledare har trillat in. Andreas Rydahl, David Lindström och Elsa Leiknes stack ut ur mängden och tack vare deras ledarskap har barn som aldrig tidigare stått på ett par skidor fått en positiv upplevelse av skidåkning. För att uppmärksamma deras engagemang tilldelas de varsitt diplom och får varsin skid- eller snowboardutrustning från våra huvudpartners Vattenfall och OBOS.   

– Som huvudpartner har OBOS fått äran att vara med och utse årets Alla på snö-ledare. Samtliga vinnare har en fantastisk förmåga att möta barnen, förmedla trygghet och sprida energi, samtidigt som de utvecklats som ledare. Idrottsvärlden behöver fler personer som dessa, säger Christian Alehagen, Chef Varumärke och Samhällsansvar, OBOS.     

Vi säger stort grattis till årets Alla på snö-ledare och ser redan fram emot nästa säsong tillsammans på skidor och snowboard! 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info