Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Nominera en Alla på snö-ledare.

Premiär för årets Alla på snö-ledare

08 MAR 2022 17:05
För första gången någonsin finns nu möjligheten att nominera årets Alla på snö-ledare! Det kan vara en person som har gjort det där lilla extra, som har utvecklats som ledare eller som sprider pepp och skid- och snowboardglädje.
  • Skapad: 08 MAR 2022 17:05

Nomineringen avser gymnasieelever samt universitets- och högskolestudenter som varit ledare i Alla på snö under säsongen. Det kan vara en person som har utvecklats som ledare, någon som sprider extra mycket skid- och snowboardglädje eller är en bra förebild både på och utanför arenan.  

Ett nomineringsformulär är i dagarna utskickat till Skid- och snowboardsverige där vi uppmuntrar att man nominerar. Nomineringen ska vara hos Alla på snö senast den 30 april. 

Med start denna säsong kommer en årlig pristagare att utses av en Alla på snö-jury bestående av representanter från bland annat våra huvudpartners OBOS och Vattenfall samt representanter från Alla på snö-rådet. Inom kort kommer vi även presentera en extra spännande jurymedlem, håll utkik!  

– I vinter har cirka 1000 elever utbildats till ledare för Alla på snö vilket känns enormt kul. Vår ambition framåt är att försöka minska bryggan att ta steget in i föreningslivet som ledare, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig Alla på snö. 

– Det känns fantastiskt roligt att kunna uppmärksamma Alla på snö-ledare på detta sätt. Det är många ungdomar som gör oerhört fina insatser och nu vill vi att det ska uppmärksammas, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö. 

Priset kommer att delas ut i slutet av maj.  

Kriterier för nominering 

En Alla på snö-ledare är en gymnasieelev eller högskole/universitetsstudent som leder barn i åldrarna 6–10 år under en Alla på snö-dag alternativt på fritidshemmen. Grenarna är alpint, längdåkning eller snowboard och kriterierna är följande: 

  1. Ledarens förmåga att under Alla på snö-dagen få alla i gruppen att känna sig trygga och uppmärksammade. 

  2. Ledaren ska vara ett föredöme, både på och utanför arenan samt även i frågor som etik, moral, människosyn och mobbning. 

  3. Ledaren skapar och ger barnen trygghet, självkänsla, peppning och glädje. 

  4. Ledarens intresse av att se den röda tråden från Alla på snö och in i föreningslivet. 

  5. Ledarens intresse att skaffa sig ytterligare ledarkompetens genom kurser och utbildningar av olika slag. 

Vid frågor kontakta This is a mailto link.  

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info