Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Blank/SSF Alla på snö åker längdskidor på Gärdet i Stockholm.

Säsongspremiär för Alla på snö på Gärdet

26 JAN 2022 08:20
Startskottet för tre veckor av skidåkning och glädje har gått. Med leken i fokus får Stockholms stads fjärdeklassare prova längdskidor på Gärdet. Med hjälp av Alla på snö-utbildade gymnasieelever får barnen möjligheten att åka skidor på lika villkor.
  • Skapad: 26 JAN 2022 08:20

Alla på snö i Stockholms stad har äntligen dragit igång för säsongen. Måndagen den 24 januari gick startskottet för tre veckor av skidåkning och glädje på Gärdet i Stockholm. Varje dag får 150 fjärdeklassare möjligheten att åka längdskidor tillsammans med utbildade gymnasieelever. Först ut att testa spåren var Bobergsskolans fjärdeklassare.  

– Det var roligt att få delta, säger en av fjärdeklassarna från Bobergsskolan 

Från måndag till fredag under tre veckor kommer totalt 2250 fjärdeklassare att få testa på längdskidåkning på Gärdet i Stockholm. Till hjälp finns gymnasieelever på plats som innan start har fått en teoretisk och praktisk utbildning av Alla på snö. Gymnasieleverna kommer från Grillska gymnasiet, Skyttbrinks gymnasium, Solna gymnasium, Realgymnasiet och Lillsveds folkhögskola. Gemensamt för alla elever är att de i sin utbildning läser någon form av pedagogiskt ledarskap.  

– Genom att vara ledare på Alla på snö får gymnasieleverna chansen att träna på ledarskap i skarp miljö, säger Fredrik Blank, konsulent på Alla på snö.  

Alla på snö vill att skidåkning ska vara till för alla, oavsett bakgrund eller förutsättningar. Därför får Stockholms stads fjärdeklassare kostnadsfritt låna utrustning under dagen. Alla på snö bistår med pjäxor, stavar och skidor.  

– Vi vill ge fjärdeklassarna en härlig upplevelse på snö. Vi vill skapa snöglädje och ge alla möjligheten att testa skidor på lika villkor, säger Fredrik Blank.   

220125-500-APS-Gärdet-FREDRIK-BLANK.jpg
Ca 150 barn kommer till Gärdet varje dag. Foto: Fredrik Blank/SSF

Genom samarbete mellan Alla på snö och Stockholms stads idrottsförvaltning och utbildningsförvaltning får fjärdeklassare möjligheten att upptäcka hur roligt det kan vara att glida på skidor samtidigt som det bidrar till minskat stillasittande.   

– Alla på snö är ett uppskattat projekt som pågått sedan 2015 i samarbete med Svenska Skidförbundet. Projektet bidrar till ett bra och utvecklande samarbete mellan olika förvaltningar inom staden och med idrotten, i det här fallet skidor. Den gemensamma ambitionen att få fler barn i rörelse är tydlig och viktig, säger Marina Högland, idrottsdirektör i Stockholms stad. 

Nu väntar tre veckor av rörelse, glädje och lek när Gärdet fyllas av skidåkande fjärdeklassare!    

LÄS MER: Alla på snös aktiviteter i Stockholm säsongen 21/22. 

220125-500-APS-Gärdet-FREDRIK-BLANK-SSF.jpg
Genom leken får fjärdeklassarna testa längdskidor. Foto: Fredrik Blank/SSF

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info