Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Alla på snö har slagit rekord i antal deltagare.

Wow, deltagarrekord för Alla på snö med 29 000 barn

21 MAR 2022 10:23
Vi har hittills i vinter fått uppleva en fantastisk Alla på snö-säsong i hela vårt avlånga land där glädjen, nyfikenheten och kreativiteten dominerat. Att toppa detta med att krossa deltagarrekordet från 21 000 till 29 000 barn känns overkligt.
  • Skapad: 21 MAR 2022 10:23

Alla på snö har glädjande nog hittills blivit den fest vi alla hoppats på i år. Med minnet av både pandemi och dåligt med snö har vi i år varit extra noggranna med både förarbete och god planering för att kunna genomföra allt i händelse av till exempel fortsatt pandemi. Lägg därtill lite tur med väder och vind så har säsongen varit och är fortfarande fantastisk.  

Det är rörande och fantastiskt att åter kunna möjliggöra så många Alla på snö-tillfällen både för fjärdeklassare och även för förskolebarnen. Det allra roligaste är ändå att se hur mycket glädje vår satsning skapar, säger Katarina Fahlén, verksamhetsansvarig Alla på snö. 

I år har Alla på snö adderat extra satsningar för att kunna möta den efterfrågan som vi möter, behovet att kunna vara på snö är stort. Här är några exempel på vad vi har haft för oss hittills denna vinter: 

  • Stjärnjakten som är en aktivitetsplattform där man får fler barn i rörelse på vintern.  
  • Vi har haft ett event i Kungsträdgården under höstlovet där barn fick testa snowboard och där Burton var på plats med gratis låneutrustning.  
  • Vi har initierat Alla på snö-banken som nu finns i tre kommuner i landet och förhoppningsvis och troligen kommer antalet att öka till nästa säsong.
  • Vi har tillsammans med SOK och Stockholms stad arrangerat Alla på snö tillsammans med Olympiafestivalen på Spånga IP, vilket blev en stor succé. 
  • En särskild satsning är initierad för de mest utsatta områdena runt Järvaområdet och resultatet är helt enormt. Det har varit en strid ström av barn till arenan som fått möjligheten att åka skidor på eftermiddagar, kvällar och helger helt kostnadsfritt.

Det återstår fortfarande en hel del inom Alla på snö under våren. Vi hälsar bland annat fyra nya kommuner välkomna in i familjen. I Ljusdal, Sälen, Hofors och Ockelbo kommer Alla på snö i längd, alpint och snowboard att genomföras. 

Det känns fantastiskt kul och inspirerande att fortsätta säsongen i flera veckor till med massor med Alla på snö-dagar. Vi vill gärna passa på att påminna om Stjärnjakten som pågår ända till vecka 14, här gör du din anmälan, säger Fredrik Blank, konsulent Alla på snö.   

220321-500-APS-Rekord-SSF.jpg
Vintern är inte över än, passa på att njuta av de sista veckorna på snö! Foto: SSF. 

Skribent: Katarina Fahlén
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

KOMPIS TILL ALLA PÅ SNÖ

Facebook puff.png

Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info