Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Utbildning


Figuren ovan illustrerar den nya utbildningsstrukturen för tränare inom Svenska skidförbundets längdskidverksamhet. 

I grunden finns den webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidor. Utbildningen är kostnadsfri och passar tränare på alla nivåer och åldrar. En kurs på webben möjliggör ett lärande på individens villkor. Utbildningen kommer öppna senast 1 oktober 2020 och blir grundkrav för alla verksamma inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar ca. 3 timmar och genomförs utifrån individens förutsättningar. 

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och passar tränare för alla åldrar.

Utbildningen utgör från hösten 2020 obligatoriskt steg för tränare för målgruppen 9 år och äldre. 

Skidförbundets tidigare Barnledarutbildning utgår i den nya utbildningsstrukturen och ersätts av två delvis nya utbildningar riktade till barnledare. Den första för de som vill leda barn upp till ca. 9 år och den andre täcker åldrarna 9 – 12 år. På det sättet följer utbildningarna våra utvecklingsstadier bättre och kan riktas mer mot respektive åldersgrupp. Omfattningen och upplägget på de nya utbildningarna har anpassats för att göra dem mer tillgängliga med bibehållen kvalité. 

Tidigare Inspirationsträffar, som arrangerats av skidförbundets längdkonsulenter, ersätts av Fortbildningsträffar (utifrån olika teman), för att på så vis bli en tydligare del av utbildningsutbudet. 

Tränarutbildningarna för ungdomstränare samt junior- och senior är i stort oförändrade mot tidigare versioner, med fortsatt varierat lärande genom en blandning av fysiska träffar och webbaserade egenstudier. 

Det nya utbildningsutbudet sjösätts successivt under hösten 2020. Ledare som tidigare genomfört skidförbundets barnledarutbildning kommer kunna tillgodoräkna sig den mot Grundutbildning för tränare genom SISU. 

Här finns mer att läsa om respektive utbildning i längdskidors nya utbildningsstruktur samt vanliga frågor och svar kring våra utbildningar.

Här hittar du kontaktuppgifter om du har frågor 

Uppdaterad: 09 SEP 2020 15:27 Skribent: SSF

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info