Hoppa till sidans innehåll
Foto: NILS JAKOBSSON

Utbildning


Planerade utbildningstillfällen för säsongen 2021/22 hittar du i utbildningskalendern.

Varje höst arrangerar Svenska Skidförbundet en utbildningshelg inom längdverksamhet. Hösten 2021 arrangeras utbildningshelgen i Skövde 1–3 oktober. Läs mer om utbildningshelgen


Inspirerande och duktiga tränare och ledare är oerhört viktiga kugghjul. Som ledare skapar du förutsättningar för barn, unga och vuxna att utvecklas och utmanas inom idrotten samtidigt som du själv utvecklas som människa.

Svenska Skidförbundet genomför varje år ett antal ledar-/tränarutbildningar som presenteras på följande undersidor. 

I figuren ovan ser du vår utbildningsstruktur för tränare inom Svenska Skidförbundets längdskidverksamhet.

Varmt välkommen att hitta den utbildning som passar just dig!

Den nya utbildningsstrukturen

I grunden finns den webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidor. Utbildningen är kostnadsfri och passar tränare på alla nivåer och åldrar. En kurs på webben möjliggör ett lärande på individens villkor. Utbildningen utgör obligatorisk grund och förkunskap för alla verksamma tränare inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar ca. 3 timmar och genomförs utifrån individens förutsättningar.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och passar tränare för alla åldrar. De flesta kursomgångar genomförs digitalt utifrån pandemin. Du kan genomföra utbildningen via andra distrikt än ditt eget SISU-distrikt.
Utbildningen utgör från hösten 2020 obligatoriskt steg för tränare för målgruppen 9 år och äldre. 

Skidförbundets tidigare Barnledarutbildning utgår i den nya utbildningsstrukturen och ersätts av två delvis nya utbildningar riktade till barnledare. Den första SKIDLEKA för de som vill leda barn upp till cirka 9 år och den andra SKIDLÄRA som täcker åldrarna 9–12 år. På det sättet följer utbildningarna våra utvecklingsstadier bättre och kan riktas mer mot respektive åldersgrupp. 

Tidigare Inspirationsträffar, som arrangerats av skidförbundets längdkonsulenter, ersätts av fortbildningsträffar som i Corona-tider kommer genomföras som webbinarium (utifrån olika teman).

Det nya utbildningsutbudet sjösätts successivt. Ledare som tidigare genomfört skidförbundets barnledarutbildning kommer kunna tillgodoräkna sig den mot Grundutbildning för tränare genom SISU. 

Läs mer om respektive utbildning

Kontaktuppgifter om du har frågor  

Uppdaterad: 08 JUL 2021 14:44 Skribent: SSF

MAIN PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info