Hoppa till sidans innehåll

Träningsintensitet


Hur effektiviserar vi vår träning? Det är en ständigt aktuell fråga för så väl elitskidåkare som motionären. Alla vill få så bra resultat som möjligt av den tid vi lägger på vår träning.

Snabblänkar

Intensitetspyramiden, introduktion
A1
A2
A3
A3+

 

 

Våra bästa skidåkare varierar träningen i några väl valda intensiteter som Skideoteket, tillsammans med professor HC Holmberg, landslagstränaren Lars Selin och världsstjärnan Daniel Richardsson, i en serie filmer, tittar närmare på.

 

A3+

Hur ser då toppen av intensitetspyramiden ut? Det är bland det jobbigaste du kan göra enligt landslagsåkaren Daniel Richardsson, men samtidigt ett nödvändigt ont och ett ständigt återkommande inslag för Sveriges och världens bästa skidåkare. Skideoteket presenterar den sista filmen i serien om svenska skidförbundets träningspyramid – A3+.

 

 

 

 

A3

A3 är kanske den effektivaste intensiteten för att förbättra din kondition. Daniel berättar ingående hur han ser på A3 och även hur han tänker runt begreppen totaltid, teknik, mjölksyra, puls etc.

 

 

 

 

 

 

A2

A2 är den "lite bortglömda" mellan-intensiteten. Hur ser vi idag på A2? Intensiteten som många menar byggde våra skidhjältar från förr.

A2 är en underutvecklad intensitet enligt Daniel Richardsson.

 

 

 

 

 

A1

Vilken intensitet ger oss, enligt Daniel Richardsson, den basala uthålligheten? Hur effektiviserar Daniel sin distansträning?
Följ med när vi undersöker intensitetspyramidens grundstomme – A1

 

 

 

 

 

Intensitetspyramiden

En introduktion till hur och varför världens bästa skidåkare idag väljer att dela upp sin träning i olika intensiteter

 

 

  

Uppdaterad: 28 JUN 2014 22:34 Skribent: Lotte Jernberg

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info