Hoppa till sidans innehåll

Ny utbildningsstruktur


Figuren ovan illustrerar den nya utbildningsstrukturen för tränare inom Svenska skidförbundets längdskidverksamhet.

I grunden finns den webbaserade Introduktionsutbildningen för längdskidor. Utbildningen är kostnadsfri och passar tränare på alla nivåer och åldrar. En kurs på webben möjliggör ett lärande på individens villkor. Utbildningen utgör förkunskapskrav inför fortsatt utbildning i längdskidors utbildningsutbud. Utbildningen, som i huvudsak är skidspecifik, omfattar ca. 3 timmar och genomförs utifrån individens förutsättningar.

SISU Idrottsutbildarnas Grundutbildning för tränare ger dig en god grund att stå på i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är idrottsövergripande och passar tränare för alla åldrar. Den utgör från hösten förkunskapskrav för tränarutbildningarna 9-12 år (skidlära) och äldre.

Skidförbundets tidigare Barnledarutbildning utgår i den nya utbildningsstrukturen och ersätts av två delvis nya utbildningar riktade till barnledare. Den första för de som vill leda barn upp till ca. 9 år och den andre täcker åldrarna 9 – 12 år. På det sättet följer utbildningarna våra utvecklingsstadier bättre och kan riktas mer mot respektive åldersgrupp. 

Tidigare Inspirationsträffar, som arrangerats av skidförbundets längdkonsulenter, ersätts av Fortbildningsträffar (utifrån olika teman), för att på så vis bli en tydligare del av utbildningsutbudet.

Det nya utbildningsutbudet sjösätts successivt under hösten 2020. Ledare som tidigare genomfört skidförbundets barnledarutbildning kommer kunna tillgodoräkna sig den mot Grundutbildning för tränare genom SISU.

Här finns mer att läsa om respektive utbildning i längdskidors nya utbildningsstruktur samt vanliga frågor och svar kring våra utbildningar.

Är ni i behov av utbildning i er förening eller distrikt? Kontakta då ert distrikts utbildningsansvarige eller din närmaste längdkonsulent.
Kontaktuppgifter.

Utbildningskalendern för 2020/21 uppdateras löpande. 

Här finns bakgrund och informationen om den nya utbildningsstrukturen som PDF.

Uppdaterad: 04 JUN 2020 12:44 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info