Hoppa till sidans innehåll

Utvecklingsmodellen


Svensk längdskidåknings utvecklingsmodell heter Blågula vägen. 

Målet med Blågula vägen är att den ska fungera som en handbok och guide för föreningar, ledare, aktiva och föräldrar på alla nivåer. Svenska Skidförbundet vill tydliggöra sambandet mellan en god utveckling i barn- och ungdomsåren och ett fortsatt livslångt idrottande.

Länk till Blågula vägen (nytt fönster PDF).

Blågula vägen som Flyer med QR-kod. 
Genom flyern och koden kan ni lätt sprida Blågula vägen i er förening eller verksamhet!

Vill du beställa en tryckt upplaga av Blågula vägen?
Skicka då din beställning till This is a mailto link. Kostnad 50 kr/st. Swisha betalning till 123 483 8595. Märk betalningen med ditt namn, beställning och projektnummer 501 01.

Sammantaget ska Blågula-vägen fungera som en ledstjärna för längdskidåkning i Sverige, oavsett om du vill lära dig stå på skidor första gången eller om du vill bli en världsstjärna. Alla barn och ungdomar, oavsett bakgrund, ambitionsnivå och målsättning, har rätt att utvecklas som längdskidåkare inom ramen för Svenska Skidförbundets verksamhet.

Tidigare upplagor från 2005 och framåt, Riksidrottsförbundets strategi 2025 samt den kanadensiska modellen för utveckling, LTAD, (Long-term-ahtlete-development) ligger till grund för dokumentet.

Fördjupningsavsnitt kring Blågula-vägen samt kravprofil för svensk längdskidåkning är under utveckling och kommer publiceras efterhand.

Uppdaterad: 02 FEB 2022 20:47 Skribent: SSF

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info