Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
  • grunder-i-langdskidakningFoto:

Skidor hela livet


Här hittar du litteratur och stödmaterial som riktar sig till Skidor hela livet - bredd & motion.
Skidåkning för alla utifrån egen ambition och utmaning!

Följande litteratur används bland annat i Skidförbundets Skidor hela livet samt Skidcoachutbildning.

  • Biomekanik för längdskidåkning - Litteratur som ger en djupare förståelse som kan ligga till grund för vidare teknikutveckling, för effektiviserad pedagogik, och för mer effektiva råd och instruktioner vid teknikträning. Du beställer boken hos Skidförbundet via This is a mailto link. Kostnad 125 kr. Swisha betalningen till 123 483 8595, märk med namn, beställning och projektnr: 50101.

  • Blågula vägen - Svenska skidförbundets utvecklingsmodell beskriver utvecklingsstadierna och ger en bred bild över svensk längdskidåkning. Utvecklingsmodellen finns som PDF samt tryckt häfte (SSF).

  • Bättre skidteknik - Ett omfattande webbaserat skidteknikmaterial där du hittar både grundläggande och mer utmanande övningar (SISU Förlag).

  • Grunder i längdskidåkning – klassiskt och skejt. Ett häfte som förmedlar grunderna i längdskidåkning på ett tydligt sätt (SISU Förlag).

  • Den hållbara skidåkaren - Ett material som belyser vikten av balans och återhämtning för att kunna utvecklas som skidåkare. Digital PDF (SSF).
  • Skidmärken - Snöstjärnan är en inspirationskälla för många skidåkare. Snöstjärnorna utvecklar och motiverar alla till roliga aktiviteter på längdskidor. (SSF).

  • Trafik och trivselregler - Reglerna är generella och tänkt att passa alla längdskidanläggningar, för ökad trivsel och säkerhet! (SSF). 
Uppdaterad: 20 OKT 2020 10:31 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
SvSpel_SoMe_Spons_316x103.jpg
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info