Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULF PALM

Superdräkt med svensk design − Kurbits Race Suit

Lagom till VM på hemmaplan i Falun lanserar vi tillsammans med vår samarbetspartner Craft, ännu en revolutionerande tävlingsdräkt. Och självklart är den inspirerad av Dalarna. Här är den − Kurbits Race Suit.

Den nya superdräkten bygger på det plagg som skördade stora framgångar vid OS i Sotji, där lyckades vi ta hem elva medaljer.

Jämfört med föregångaren har Kurbits Race Suit utrustats med ett helt nytt material, en supertunn och mycket lätt italiensk polyester som ger överlägsen funktion och reglering av kroppstemperaturen.

Craft_Kurbits_Race_Suit_F_1-240-320Craft_Kurbits_Race_Suit_F_2-240-320Craft_Kurbits_Race_Suit_C1-240-360   Craft_Kurbits_Race_Suit_C3-240-320

 

− Vi vet att dräkten levererar, det såg vi under OS. Det känns fantastiskt spännande att få klä upp ett av Sveriges främsta landslag inför den stundande skidfesten i Falun, säger Crafts vd Jonas Peterson och fortsätter.

En blågul hyllning till hantverket och folkfesten

Kurbits Race Suit kombinerar de klassiska svenska längdåkningsfärgerna blått, gult och vitt med ett modernt kurbitsmönster unikt framtaget till VM på hemmaplan.

− Att låta dräkten inspireras av ett svenskt konsthantverk är ett sätt för oss att koppla det grafiska uttrycket och de vackra dekorationerna till Dalarna och folkfesten i Falun. Kurbits är en tradition med gamla anor men i vår tappning blir det modernt, svenskt och sportigt, säger Crafts designer Lena Karlsson.

Kurbits_CharlotteKalla_hopp-ULF-PALM

Även landslagets förbundskapten Rikard Grip är mycket nöjd den nya dräkten:

– Det är oerhört viktigt att åkarna kan prestera optimalt, både under träning och tävling. Och att som åkare, på hemmaplan i Falun, få möjlighet att dra på sig den här exklusiva dräkten kommer helt säkert kännas alldeles speciellt.

Optimal aerodynamik och komfort

Kompressionsmaterial i benen fokuserar muskelkraften medan ultraljudsfogade sömmar skapar ett smidigt plagg med slät yta och optimal aerodynamik.

Bland dräktens många innovationer märks även Moving Wing Technology™, som är en konstruktion som ger åkarna total rörelsefrihet och möjlighet att maximalt utnyttja kraften i varje stavtag.

Tredimensionell ergonomisk design bidrar till perfekt passform och optimal komfort.

Kurbits Race Suit är exklusivt framtagen för världsmästerskapen i Falun.

För mer information:
Daniel Högling, International Brand Manager.
Telefon: 033-722 33 85
E-post: This is a mailto link

Pressbilder och film
http://www.mynewsdesk.com/se/craft

Pressmeddelande från Craft

Uppdaterad: 21 FEB 2015 17:30 Skribent: Lotte Jernberg

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info