Hoppa till sidans innehåll

En stil på Folksam cup

07 DEC 2018 08:52
Från och med den här säsongen körs Folksam cup i en stil per vinter. Arrangörer för cupen från och med 2020 är Järpens SK och Duveds IF.
  • Skapad: 07 DEC 2018 08:52

I vinter genomförs Folksam cup endast i en stil, precis som för ICA cup. Även vid USM körs alla tävlingar i samma stil. USM och Folksam cup kommer att synkas så att 15–16-åringarna får en rikstäckande tävling i båda stilarna varje år.

Önskemålet kom upp på årets kickoff för ICA- och Folksam-ledare och förslaget lämnades till Längdrådet som nu har tagit beslutet att godkänna det. Anledningen är att det blir en betydligt enklare hantering av utrustning och vallning för distrikten.

Följande gäller

  • Från och med Folksam cup 2018/19 körs samtliga tävlingar i en stil.
  • Folksam cup 2018/19 kommer att köras i klassiskt, USM körs i skejt.
  • Samtliga tävlingar på distriktsnivå gäller för kvalificering till finalen, oavsett i vilken stil eller disciplin de körs. Så är det redan för ICA cup.

Ny arrangör för Folksam cup från 2020
SK Bore arrangerar den här säsongen finalen i Folksam cup för tredje och sista året.
– De har varje år genomfört fina arrangemang och vi ser fram emot att även till vintern får komma till Torsby och uppleva Folksam cup. Det är ett av våra viktigaste arrangemang för ungdomar i 15–16 års åldern och en stor motivationsfaktor för många, säger Jenny Limby som är barn- och ungdomsansvarig på SSF.

Arrangörer för de kommande tre åren är klara.
– Det känns riktigt kul att redan nu kunna presentera kommande arrangör för Folksam cup. Från 2020 kommer Järpens SK och Duveds IF att stå för arrangörskapet för tävlingarna som avgörs i Järpen. SSF hälsar Järpens SK och Duveds IF varmt välkomna som arrangör för Folksam cup och ser fram emot samarbetet de kommande åren!, säger Jenny.

Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info