Hoppa till sidans innehåll

Glädjefylld Stjärnjakts final

19 FEB 2020 11:43
Under Ski Tour 2020 i Östersund var det inte bara våra landslagsåkare som tävlade. På plats var även de sex föreningar som i år fick uppleva finalen av Stjärnjakten, och vilka härliga dagar det blev!
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 11:43

Final klubbarna anlände till Östersund på fredag kväll och bodde tillsammans på Prolympia skolan i Östersund. Lördagen bjöd på ett minst sagt fullspäckat program. Dagen började med provåkning av stafettbanan sen hann barnen uppleva alla aktiviteter på arenan innan det var dags att heja på damerna. Flera av deltagarna lyckades bli intervjuade av speakern på läktaren, vilket så klart var både roligt och spännande.

När damerna kämpat färdigt var det dags för alla Stjärnjakts deltagare att stå i rampljuset. Det blev en riktigt fartfylld stafett med massor av glädje och kämparanda. Extra kul att Kung Carl XVI Gustaf fanns på plats och visade sitt härliga engagemang och intresse för de deltagande barnen.

Det var fantastiskt att se hur alla barn hejade på varandra, oavsett om de var från samma klubb eller inte. För att uppmuntra barnen lite extra fanns Linn Svahn på plats som prisutdelare. Linn utförde det uppdraget med bravur och det gick inte att missa barnens glädje och tacksamhet över att få träffa henne på nära håll.

Dagen fortsatte med att se herrarnas framfart i skidspåren och avslutades sen med ett spännande besök i landslagets vallatrailer. Där fick vallachefen Anders Niemi och chauffören Marcus Forsberg verkligen ställas på prov med massor av intressanta frågor från alla barn.

Under söndagen hann klubbarna ta vara på lite extra skidåkning innan det var dags att se jaktstarten. Att vädret då var något helt annat än det solsken som bjöds under lördagen märktes inte ett dugg på alla glada barn.

Stort tack till alla barn, ledare och föräldrar som var med och gjorde Stjärnjakts finalen till en fantastisk skidhelg!

Nu blickar vi vidare mot nästa säsong av Stjärnjakten och hoppas då på att få med ännu fler föreningar.

Resultat Stjärnjakts finalen 2020

  1. Täby IS Skidor
  2. Strömnäs GIF
  3. Vassunda IF
  4. Bondsjöhöjdens IK
  5. Sya SK
  6. Karlskrona SOK

Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info