Hoppa till sidans innehåll

Vinnarna utsedda!

2018-05-09 08:21
I vintras utlyste Svenska Skidförbundet, i samarbete med Volkswagen, en tävling där föreningar fick beskriva vilka aktiviteter man gör i träningsgruppen för att skapa bra gemenskap och sammanhållning.
  • Uppdaterad: 2018-05-09 08:31

Tävlingen vände sig i första hand till målgruppen 13 - 16 år, en ålder då kompisar och bra aktiviteter är starkt bidragande till att man fortsätter idrotta i föreningen. Många fina bidrag har inkommit och det råder ingen tvekan om att det finns gott om skidglädje och gemenskap ute i skidsverige!

Sociala aktiviteter som bidrar till en god gemenskap och gruppsammanhållning har varit premierande, liksom samarbeten föreningar emellan.

Många beskriver gemensamma tävlingsresor, fantasifulla träningsaktiviteter och någon beskriver också en röd tråd och ett gemensamt tänk kring träning i föreningen.

Vi gratulerar följande föreningar som vunnit gratisnätter till träningsläger:

-          IF Hallby
-          SOK Viljan
-          Garphyttans IF (bilden)
-          Vindelns IF / Malå IF / Norsjö IF
-          Vårby IK
-          Ås IF

Många föreningar beskriver målande hur en träningskväll kan se ut hos dem:

 ”Den här kvällen är magisk, slutet på en solig dag med många minusgrader. Snön över fälten runt Hallbystugan har skare som bär för skate. Vi har bestämt oss för att friåka över skare, genom den glesa tallskogen ut på naturreservatet Dumme Mosse. Där väntar fjäll-liknande miljö. Det här är spännande och roligt. Ingen fokuserar på fart, skratten är många, det puffas och knuffas en del. Ikväll har vi den där lagkänslan, den där gemensamma upplevelsen som bara individuella idrottare får uppleva vid ett fåtal tillfällen. En etsning i minnet för varje deltagare.”

Olivia, en skidtjej i IF Hallby motiverar varför deras klubb bör vinna ”Hallå, berätta om den här kvällen och skriv att så här har vi det alltid. Det kan regna, vi kan springa intervaller i lera, det spelar ingen roll. När vi är klara känns det bra, vi har gjort det, gjort det tillsammans!”

Följande föreningar har vunnit ett besök av Svenska Skidförbundet som leder en träning utifrån deras önskemål:

-          Jukkasjärvi IF
-          Lima IF
-          Grava SK

Än en gång GRATTIS till en bra ungdomsverksamhet och hoppas detta pris kan ytterligare bidra till att öka lagsammanhållningen!

Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info