Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Challenge


Svenska Skidförbundet presenterade en nyhet inför sommaren 2020 – Ski Team Summer Challenge som är framtagen för att inspirera ungdomar födda 2006–2009 till varierad och rolig sommarträning. Efter en uppföljare i vintras med Ski Team Winter Challenge kommer självklart även Ski Team Summer Challenge 2021.

Stort tack till alla deltagare den här sommaren. Tillsammans lyckades ni göra 3175 utmaningar. Grymt jobbat!

På grund av den rådande pandemin blev årets tävlingssäsong till stor del inställd och i dagsläget är det inte möjligt att genomföra ungdomsläger. Dessa aktiviteter och arrangemang är väldigt betydelsefulla och stora motivationsfaktorer för idrottande ungdomar. Utifrån det drog Svenska Skidförbundet igång Ski Team Challenge, för att ge ungdomar andra mål och utmaningar i dessa tider.

Ski Team Summer Challenge 2021 startar den 1 juni!

Anmäla och registrering till Ski Team Summer Challenge kommer i år ske via en egen webbsida. Det kommer göra registreringen av utmaningarna betydligt enklare och mer användarvänligt. 
Sidan är nu klar, så det är bara att gå in och anmäla sig via länken nedan.

Till anmälan
https://skiteamchallenge.se/summer/

Massor av roliga utmaningar

Ski Team Summer Challenge handlar om att genomföra olika utmaningar under perioden 1 juni till 31 augusti. Innehållet är framtaget utifrån utvecklingsmodellen Blågula vägen för att passa den aktuella åldersgruppen och är en blandning av utmaningar som kan utveckla dig både som skidåkare och individ. 

När du deltagit i Ski Team Summer Challenge och genomfört ett visst antal utmaningar har du dessutom chans att vinna fina Ski Team-produkter.

Fotografera och tagga gärna en eller flera utmaningar på Instagram med hashtaggen #skiteamchallenge. Några av inläggen kommer även att delas i på Ski Team Sweden X-countrys instagram.

 

Till dig som är ledare

Utgå gärna från Ski Team Summer Challenge när du planerar träningen för er ungdomsgrupp. Utmaningarna och träningspassen kan genomföras både individuellt och i mindre grupper. Ni kan dessutom göra flera utmaningar under samma träningspass.

Genom Ski Team Summer Challenge får ungdomarna en extra morot  och varierat träningsinnehåll som är ett bra komplement när så mycket annat ställts in nu under en längre tid. Innehållet hjälper även ungdomarna att vara förberedda till den kommande säsongen.

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

 

Material från Ski Team Summer Challenge

I Ski Team Summer Challenge kom några av utmaningarna från våra landslagsåkare, dessa kan du se här.

Johans utmaning

Ebbas utmaning

Anders Byströms utmaning

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 24 SEP 2021 10:47 Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info