Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Challenge


Svenska Skidförbundet presenterade en nyhet inför sommaren 2020 – Ski Team Summer Challenge som är framtagen för att inspirera ungdomar födda 2005–2008 till varierad och rolig sommarträning. Nu kommer uppföljaren Ski Team Winter Challenge.

På grund av den rådande pandemin måste just nu alla ungdomsläger och tävlingar samt cuper inom så väl längdskidåkningen som andra idrotter ställas in. Dessa aktiviteter och arrangemang är väldigt betydelsefulla och stora motivationsfaktorer för idrottande ungdomar. Utifrån det drog Svenska Skidförbundet igång Ski Team Challenge, för att ge ungdomar andra mål och utmaningar i dessa tider.

Ski Team Winter Challenge förlängs till den 13 april!!!

Ski Team Winter Challenge förlängs till den 13 april, så har du ännu inte hunnit göra alla utmaningar finns det fortfarande möjlighet. Passa på att göra utmaningarna när det nu tyvärr inte är möjligt att tävla.

Massor av roliga utmaningar

Ski Team Winter Challenge handlar om att genomföra 21 olika utmaningar under perioden 13 december - 13 april. Egen tidtagning, teknikbanor, stryketräning och pannlampstur är något av det varierande innehållet i Ski Team Winter Challenge. Innehållet är framtaget utifrån utvecklingsmodellen Blågula vägen för att passa den aktuella åldersgruppen och är en blandning av utmaningar som kan utveckla dig både som skidåkare och individ. Dessutom är utmaningarna anpassade så du kan vara med oavsett snötillgång.

Här kan ni se hela innehållet i Ski Tema Winter Challenge


När du deltagit i Ski Team Winter Challenge och genomfört minst 18 av 21 utmaningar har du dessutom chans att vinna ett fantastiskt pris - ett besök av en av våra landslagsåkare, samt utlottning av Ski Team-produkter.

Fotografera och tagga gärna en eller flera utmaningar på Instagram med hashtaggen #skiteamchallenge. Några av inläggen kommer även att delas i på Ski Team Sweden X-countrys instagram.

Här registrerar du de utmaningar du genomfört i Ski Team Winter Challenge,
länk till registreringen

Till dig som är ledare

Utgå gärna från Ski Team Winter Challenge när du planerar träningen för er ungdomsgrupp. Utmaningarna och träningspassen kan genomföras både individuellt och i mindre grupper. Ni kan dessutom göra flera utmaningar under samma träningspass.

Genom Ski Team Winter Challenge får ungdomarna en extra morot  och varierat träningsinnehåll som är ett bra komplement till de tävlingar som just nu är inställda. Innehållet hjälper även ungdomarna att vara förberedda tills vi eventuellt kan få igång säsongen med tävlingar igen. 

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

 

Material från Ski Team Summer Challenge

I Ski Team Summer Challenge kom några av utmaningarna från våra landslagsåkare, dessa kan du se här.

Johans utmaning

Ebbas utmaning

Anders Byströms utmaning

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 07 DEC 2020 10:57 Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info