Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Summer Challenge


Svenska Skidförbundet presenterade en nyhet inför sommaren 2020 – Ski Team Summer Challenge som är framtagen för att inspirera ungdomar födda 2005–2008 till varierad och rolig sommarträning.

Många ungdomsläger och tävlingar samt cuper inom så väl längdskidåkningen som andra idrotter har tyvärr tvingats ställas in den här sommaren. Dessa aktiviteter och arrangemang är väldigt betydelsefulla och stora motivationsfaktorer för idrottande ungdomar. Utifrån det drog Svenska Skidförbundet igång Ski Team Summer Challenge, för att ge ungdomar andra mål och utmaningar under årets sommarträning.

Massor av roliga utmaningar

Ski Team Summer Challenge handlar om att genomföra 20 olika utmaningar under sommarens barmarksträning 1 juni–31 augusti. Landslagsutmaningar, skidgångspass, paddling, crosspass och teknikbanor är något av det varierande innehållet i Ski Team Summer Challenge. Anpassa träningen utifrån de möjligheter som finns där du bor. Har du tex inte tillgång till en friidrottsplats, kör längdhopp eller en annan friidrottsgren någon annanstan. Innehållet är framtaget av Svenska Skidförbundets längdkonsulenter och anpassat för dig som är född 2005–2008.

När du deltagit i Ski Team Summer Challenge och genomfört minst 18 av 20 utmaningar är du dessutom med i utlottningen av Ski Team-produkter.

Fotografera och tagga gärna en eller flera utmaningar på Instagram med hashtaggen #skiteamchallenge. Några av inläggen kommer även att delas i på Ski Team Sweden X-countrys instagram.

Snart är Ski Team Summer Challenge över

Sommaren börjar lida mot sitt slut och så även Ski Team Summer Challenge.
Alla undomar som deltar har till den 31 augusti på sig att göra utmaningarna, sen är det dags att registrera sitt deltagande via länken här nedan.

Här registreringar du ditt deltagande i Ski Team Summer Challenge, länk till registreringen

Här kan ni se hela innehållet i Ski Team Summer Challenge -länk till dokument

Och här nedan har ni utmaningarna från landslaget

Johans utmaning

Ebbas utmaning

Anders Byströms utmaning


Till dig som är ledare

Utgå från Ski Team Summer Challenge när du planerar träningen för er ungdomsgrupp. Utmaningarna och träningspassen kan genomföras både individuellt och i grupp. Ni kan dessutom göra flera utmaningar under samma träningspass.

Genom Ski Team Summer Challenge får ungdomarna ett genomtänkt och varierat träningsinnehåll i sommarträningen, som även är ett första steg i förberedelsen inför nästa säsong. En tävlingssäsong med bland annat de roliga och utmanande tävlingar som Volkswagen Ungdomscup, Folksam Cup och Ungdoms-SM.

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

Anders Strid, längdkonsulent
E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 15 OKT 2020 11:38 Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info