Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Summer Challenge


Svenska Skidförbundet presenterar en nyhet inför sommaren 2020 – Ski Team Summer Challenge som är framtagen för att inspirera ungdomar födda 2005–2008 till varierad och rolig sommarträning.

Det är nu en stor osäkerhet kring hur det blir med sommarens alla ungdomsläger samt tävlingar och cuper inom andra idrotter. Dessa aktiviteter och arrangemang är väldigt betydelsefulla och stora motivationsfaktorer. Därför vill vi ge dig som är ungdom andra mål och utmaningar att genomföra under årets sommarträning.

Massor av roliga utmaningar

Ski Team Summer Challenge handlar om att genomföra 20 olika utmaningar under sommarens barmarksträning 1 juni–31 augusti. Landslagsutmaningar, skidgångspass, paddling, crosspass och teknikbanor är något av det varierande innehållet i Ski Team Summer Challenge. Anpassa träningen utifrån de möjligheter som finns där du bor. Har du tex inte tillgång till en friidrottsplats, kör längdhopp eller en annan friidrottsgren någon annanstan. Innehållet är framtaget av Svenska Skidförbundets längdkonsulenter och anpassat för dig som är född 2005–2008.

När du deltar i Ski Team Summer Challenge och genomför minst 18 av 20 utmaningar är du dessutom med i utlottningen av Ski Team-produkter.

Fotografera och tagga gärna en eller flera utmaningar på Instagram med hashtaggen #skiteamchallenge. Några av inläggen kommer även att delas i på Ski Team Sweden X-countrys instagram.

Är du 13–16 år och vill hänga på?
Fyll i anmälningsformuläret

 

Här kan ni se hela innehållet i Ski Team Summer Challenge -länk till dokument

Och här nedan har ni utmaningarna från landslaget

Johans utmaning

Ebbas utmaning

Anders Byströms utmaning


Till dig som är ledare

Utgå från Ski Team Summer Challenge när du planerar träningen för er ungdomsgrupp. Utmaningarna och träningspassen kan genomföras både individuellt och i grupp. Ni kan dessutom göra flera utmaningar under samma träningspass.

Genom Ski Team Summer Challenge får ungdomarna ett genomtänkt och varierat träningsinnehåll i sommarträningen, som även är ett första steg i förberedelsen inför nästa säsong. En tävlingssäsong med bland annat de roliga och utmanande tävlingar som Volkswagen Ungdomscup, Folksam Cup och Ungdoms-SM.

När sommaren börjar lida mott sitt slut och utmaningarna i Ski Team Summer Challenge är genomförda ska det registreras via den länk som då finns upplagd här.

Vid frågor och funderingar, kontakta

Jenny Limby, barn- och ungdomsansvarig
E-post: This is a mailto link

Anders Strid, längdkonsulent
E-post: This is a mailto link

Uppdaterad: 05 MAJ 2020 21:07 Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info