Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsläger


Är du mellan 9 och 13 år (född 2009-2005) och vill ha roligt, lära känna andra skidåkare samtidigt som du tränar?

Häng med på längdlandslagets barn- och ungdomsläger i sommar!

Under lägren blandar vi olika typer av träning med andra spännande utmaningar och lekar. Lägren leds av våra längdkonsulenter med hjälp av andra erfarna ledare och skidgymnasieelever. Har vi tur kommer det ytterligare någon på besök under lägret…

Hur upplägget med 2019 års ungdomsläger kommer att se ut är ännu inte spikat. Men håll koll till vintern, då kommer vi ut med informationen. Tills dess får ni hålla till godo med lite härliga bilder från årets läger.

220 barn och ungdomar mellan 9 och 13 år har i sommar deltagit i våra tre sommarläger – Orsa Grönklitt, Smögen och Lycksele. Lägren lockade deltagare från Kiruna i norr till Borås i söder. Aktiviteter som man ägnat sig åt under lägerdagarna har bl.a. varit rullskidor, bokstavsorientering, spänst, långpass, snabbhet och skidgång. Lägrens kärna är också de sociala aktiviteterna såsom lekar, djurparksbesök och disco. Många hittar nya vänner långt utanför det egna skiddistriktet.

Lägren har även fått celebert besök i form av Carl-Johan Dyvik, Emil Johansson, Linn Sömskar och Marcus Fredriksson som alla återfinns i Skidförbundets landslagsverksamhet. Ungdomarna fick i samband med dess besök möjligheten att möta stjärnorna i härliga sprintdueller och så klart få autografer.

I Smögen avslutades lägret med en härligt fartfylld och varierande fyrklöver. Men i Orsa Grönklitt och Lycksele avslutades lägren så som det traditionsenligt brukar på dessa två lägerorter, med den efterlängtade myrolympiaden som bjöd på längdhopp, myrsprint och myrfotboll samt en avslutande lerig drabbning mellan barn och ledare!

Uppdaterad: 23 AUG 2018 10:28 Skribent: Anna Norman

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info