Hoppa till sidans innehåll

Stjärnjakten


Stjärnjakten 2019/2020 avslutades med en härlig final under Ski Tour 2020 i Östersund. Det blev en riktigt fartfylld stafett med massor av glädje och kämparanda. Årets upplaga är redan igång och vi hoppas att så många föreningar som möjligt hänger på. Allt för att göra träningarna för våra 9 - 12 åringar så roliga som möjligt och ge gänget ett gemensamt mål att kämpa mot.

Stjärna på skidors Stjärnjakten är det lilla extra för alla 9–12 åringar. Deltagande klubbar samlar stjärnor i Stjärnjakten genom att utföra olika aktiviteter. Det kan vara allt från att göra en kullerbytta med skidorna på till att genomföra en enkel vallakurs eller en lägerdag.

Genom Stjärnjakten får deltagande klubbar en extra kick i försäsongsträningen. Dessutom får alla barnen ett gemensamt mål att kämpa mot tillsammans. Vilket vi tror är väldigt viktigt för sammanhållning och gemenskap i gänget.

Just i år när läget är som det är med Corona, tror vi det är extra viktigt att föreningar erbjuder inspirerande aktiviteter för barn och ungdomar på hemmaplan. Många större läger, tävlingar och cuper inom både längdskidor och övriga idrotter blir inställda. Alla dessa aktiviteter är höjdpunkter som barnen normalt ser framemot, nu gäller det att hitta nya roliga mål  - Stjärnjakten 2021 är ett av dem!

Årets Stjärnjakt rullar på
Genom en tidigare start gavs i år möjligheten för deltagande föreningar att genomföra någon av stjärnorna redan under sommaren och på det sättet erbjuda en rolig sommaraktivitet på hemmaplan om man så önskar. Alla föreningar väljer själva när de går med i Stjärnjakten och hur de vill planera in sina stjärnor i den ordinarie verksamheten. Sista datum för registrering av stjärnor är den 20 december.

Större chans att komma till final!
Den andra nyheten för i år är att det kommer genomföras två finaler - Ulricehamn den 16-17 januari och Falun den 30-31 januari. Deltagande föreningar för göra ett val vilken finalort de i första hand skulle önska vid en eventuell finalplats. Med det upplägget kan vi år erbjuda 10 föreningar en finalplats, istället för 6 föreningar som det tidigare varit.

Registrering sker från den 1 juni via www.stjarnapaskidor.se

Här kan ni se en inspirerande film från förra årets final i Östersund.

Det var fantastiskt att se hur alla barn hejade på varandra, oavsett om de var från samma klubb eller inte. För att uppmuntra barnen lite extra fanns Linn Svahn på plats som prisutdelare. Förutom stafetten fick barnen så klart uppleva väldscupstävlingarna på nära håll och göra ett besök i landslagets vallatrailer. Där fick vallachefen Anders Niemi och chauffören Marcus Forsberg verkligen ställas på prov med massor av intressanta frågor från alla barn.

Ledare som deltagit under åren har berättat att samlandet av stjärnor dessutom är ett bra stöd i planeringen av alla träningstillfällen, stjärnorna ger en extra kick till fantasin.

Så här säger några ledare som deltog förra året

-"Stjärnjakten har gett en extra gnista till hela klubben och skapat större sammanhållning bland barnen"

-"Stjärnjakten är en inspirationskälla till bra träningar och att få ungdomarna engagerade"

Här kan ni se allt som hände under Stjärnjakten 2020, www.stjarnapaskidor.se

 

Vid frågor eller funderingar kontakta Jenny Limby, This is a mailto link

 

Uppdaterad: 06 MAJ 2020 09:23 Skribent: Jenny Limby

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Märkesjakten
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info