Hoppa till sidans innehåll

Stjärnjakten


Stjärna på skidors Stjärnjakten är det lilla extra för alla 9–12 åringar. Deltagande klubbar samlar stjärnor i Stjärnjakten genom att utföra olika aktiviteter. Det kan vara allt från att göra en kullerbytta med skidorna på till att diskutera hur vi är bra medtävlare eller köra discoträning.

Genom Stjärnjakten får deltagande klubbar en extra kick i försäsongsträningen. Dessutom får alla barnen ett gemensamt mål att kämpa mot tillsammans. Vilket vi tror är väldigt viktigt för sammanhållning och gemenskap i gänget.

Målet är att försöka nå den stora finalen som går den 13-14 mars i samband med världscupen i Falun.

Säsongen 2020/2021 tvingades vi ställa in finalen på grund av pandemin, men på filmen här nedan kan ni se lite av allt skojigt som finalklubbarna fick uppleva säsongen 2019/2020.

Just nu när läget är som det är med Covid-19, tror vi det är extra viktigt att föreningar erbjuder inspirerande aktiviteter för barn och ungdomar på hemmaplan. Många större läger, tävlingar och cuper inom både längdskidor och övriga idrotter blir inställda. Alla dessa aktiviteter är höjdpunkter som barnen normalt ser framemot, nu gäller det att hitta nya roliga mål  - Stjärnjakten 2022/2022 är ett av dem!

Start den 1 juni
En tidig start av Stjärnjakten är ett önskemål från förra årets deltagande föreningar. Det ger möjligheten att genomföra någon av stjärnorna redan under sommaren och på det sättet erbjuda en rolig sommaraktivitet på hemmaplan vid ett lämpligt tillfälle.

Kom i håg att alla föreningar väljer själva när de går med i Stjärnjakten och hur de vill planera in sina stjärnor i den ordinarie verksamheten. Det går alldeles utmärkt att hoppa med under hösten. Sista datum för registrering av stjärnor är den 13 februari.

Årets nyhet 
I finns ett nytt spännande inslag i Stjärnjakten. Vad det är får ni se när det drar igång, men kan lova att det kommer bidra med extra spänning och variation.

Registrering sker från den 1 juni via www.stjarnapaskidor.se

Det var fantastiskt att se hur alla barn hejade på varandra, oavsett om de var från samma klubb eller inte. För att uppmuntra barnen lite extra fanns Linn Svahn på plats som prisutdelare. Förutom stafetten fick barnen så klart uppleva väldscupstävlingarna på nära håll och göra ett besök i landslagets vallatrailer. Där fick vallachefen Anders Niemi och chauffören Marcus Forsberg verkligen ställas på prov med massor av intressanta frågor från alla barn.

Ledare som deltagit under åren har berättat att samlandet av stjärnor dessutom är ett bra stöd i planeringen av alla träningstillfällen, stjärnorna ger en extra kick till fantasin.

Så här säger några av ledarna som deltog.

-"Stjärnjakten har gett en extra gnista till hela klubben och skapat större sammanhållning bland barnen"

-"Stjärnjakten är en inspirationskälla till bra träningar och att få ungdomarna engagerade"

Här kan ni se allt som hände under Stjärnjakten 2021 www.stjarnapaskidor.se

Vid frågor eller funderingar kontakta Jenny Limby, This is a mailto link

 

Uppdaterad: 06 MAJ 2020 09:23 Skribent: Jenny Limby

MAIN PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
VM-kollektion-215x135.gif
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info