Hoppa till sidans innehåll

Gemensam vallning


Säsongen 2019 testades för första gången upplägget av gemensam vallning med produkter från en vallaleverantör på ICA-cup och en vallaleverantör på Folksam cup.

Det gjordes efter önskemål från distrikten på LK-träffen, våren 2018. Därefter diskuterades förslaget på Kickoffen för ICA och Folksam ledare 2018 och sen skickades en skriftlig förfrågan ut till samtliga distrikt. Alla distrikt var överens om att det här förslaget skulle testas. 

Efter vinterns tävlingar skickades en utvärdering ut till distrikten. Den visar att 96% av distrikten på ICA-cup och 79% av distrikten vid Folksam Cup vill se en fortsättning med det här upplägget. Utifrån de svaren går vi nu vidare med Gemensam vallning även kommande säsong.

En offertförfrågan skickades ut till samtliga vallaleverantörer som landslaget samarbetar med och kommande säsong kommer Swix vara vallaleverantör till Volkswagen Ungdomscup och Vauhti till Folksam Cup.

En glädjande nyhet för den här säsongen är att kostnaden för vallningen betalas via den klimatfond som Svenska Skidförbundet och Vattenfall har.

Här finns mer praktisk information om den gemensamma vallningen på Volkswagen Ungdomscup

Uppdaterad: 24 OKT 2019 13:13 Skribent: Jenny Limby
Epost: Adressen Gömd

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info