Hoppa till sidans innehåll

Historik om Volkswagen ungdomscup


Volkswagen Ungdomscup började en gång i tiden som Kalle Anka cup där tusentals ungdomar över hela Sverige deltagit. År 2013 tog ICA Sverige AB över stafettpinnen från Egmont och nu har turen kommit till Volkswagen Transportbilar.

Volkswagen har varit en partner till längdlandslaget i 10 år och Volkswagen Transportbilar bidrar med fyrhjulsdrivna Caravelle-bussar som används flitigt i landslagets verksamhet. När vi fick frågan att stöta denna ungdomscup, kändes det som en naturlig utveckling av samarbetet. Nu finns Volkswagen med från ungdomsåren, vidare i svenska seniorcupen och ända upp till landslagsnivå. På Volkswagen Transportbilar ser vi fram mot att vara en del i en verksamhet som stöttar ungdomars hälsa, gemenskap och framtidsdrömmar, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar.

Kalle Anka längd cup startade redan 1976 av tidningsförlaget Egmont och genomfördes under 20 år i Rättvik. Ett nytt tävlingsupplägg arbetades gemensamt fram av distrikten våren 1997 och resulterade så småningom i den så kallade Göteborgsmodellen, det tävlingsupplägg som fortfarande används idag.

Deltagarantalet slog rekord förra året med 398 deltagare från 20 olika distrikt. Ungdomarna tävlar, bor och umgås tillsammans under den alltid lika uppskattade riksfinalhelgen.

Volkswagen Ungdomscup ska inte bara vara en tävling utan även en positiv upplevelse för alla deltagare, åkare som ledare, och gå i spetsen för nytänkande när det gäller arrangemangsutveckling för ungdomstävlingar i övriga skid-Sverige.

Uppdaterad: 15 OKT 2020 11:53 Skribent: SSF

SMART ENERGY PARTNER

PRESENTING PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info