Hoppa till sidans innehåll

Elitläger Junior


Under de senaste tre åren har utvecklingslandslagets åkare drillats i hur det är att leva livet som elitskidåkare. Det handlar inte om att träna mest – utan om att träna bäst för att nå världseliten. Att ha ett syfte med varje träningspass – som DU själv är ansvarig för att genomföra – är en av de viktigaste punkterna för din egna utveckling.

Under 2019 års två elitläger, kommer vi att fokusera på att utveckla dig till att bli en självständig världsstjärna - vågar du ta chansen att var med?

Första lägret kommer att vara öppet för alla juniorer (födda 1999 - 2003) i Vålådalen, 14-19 juni. Det finns totalt 42 lägerplatser samt 10 friplatser för topp 5 tjejer och killar i D17-18 i Scandic cup. Överskrids antal platser kommer vi att titta på en kvotering utifrån ett antal åkare från varje ålderskategori som anmält sig. Kvoteringen baseras på FIS-punker samt resultat på USM för den yngsta kategorin. Vi meddelar alla åkare efter sista anmälningsdag om ni kommit med eller ej. Vi bor på fjällstationen där frukost, lunch, middag, eftermiddags- och kvällsfika ingår. Lägret genomförs i samarbete med Åre skidgymnasium. Kostnad: 3975 kr.

Inbjudan Vålådalen

ANMÄLAN TILL VÅLÅDALEN ÄR NU STÄNGD.

För er som anmält er kommer information att skickas ut inom de närmsta dagarna. 

 

Det andra lägret riktar sig till dig som är äldre junior (född 1999-2001) och vill ta ytterligare ett kliv i din utveckling. För att få ett spetsläger är det möjligt med max 25 lägerdeltagare + junioråkare från utvecklingslandslaget. Detta läger kommer att förläggas i Lycksele 10-15 augusti. Vi kommer att använda den nya 5 km långa rullskidbanan under såväl teknik- som fartpass. Bor gör vi på Ansia där det även serveras frukost, lunch, middag och kvällsfika. Eftermiddagsfika går att köpa i en närbelägen butik på gångavstånd. Lägret genomförs i samarbete med Lycksele skidgymnasium. Då anmälan är begränsad i antal, kommer vi att titta på FIS-punkter när anmälningstiden gått ut i förhållande till antal killar/tjejer som anmält sig. Kostnad: 3975 kr

Inbjudan Lycksele

Anmälan Lycksele

Uppdaterad: 13 FEB 2019 15:08 Skribent: Martina Höök
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info