Hoppa till sidans innehåll

Karlslunds IF


Karlslunds IF gjorde säsongen 2018–2019 en nystart med barn och ungdomsverksamheten, en nystart som verkligen gett resultat. 

När nystarten drogs igång hade barn- och ungdomsverksamheten i stort sett varit vilande sen 90-talet, men nu var man ett gäng ledare som ville få igång verksamheten igen. Föreningen köpte in ett antal låneutrustningar för att ge möjligheten till fler barn att delta, samt lite lekutrustning för att kunna variera aktiviteterna mer.

Första säsongen deltog 20 barn och ungdomar i verksamheten och det gav energi till att börja planera inför kommande säsong. Ett viktigt steg blev att ett antal ledare gick ledarutbildning, vilket gav extra energi och inspiration till gänget. 

Trots att säsongen 2019–2020 blev en katastrof rent snömässigt ökade antalet barn och ungdomar till ca 30. 

Inför den här säsongen var föreningen ödmjuk inför att ytterligare kunna bli fler deltagare, men om snön bara kom fanns en viss förhoppning. 

- Vi märkte direkt under barmarksperioden att ryktet om vår verksamhet hade spridit sig och såg till vår stora glädje att nästan alla som var med förra säsongen kom tillbaka. När det kom fler nya barn fick vi snabbt rekrytera ledare och även börja dela in oss i fler grupper, berättar Erik Svensson barn-och ungdomsledare i Karlslunds IF. 

Så kom vintern och glädjande nog kom även snön i år. Under skidsäsongen har det regelbundet tillkommit barn och ungdomar. När föreningen nu summerar säsongen har det varit 50 deltagare/träning i snitt och hela 70 barn och ungdomar finns med i verksamheten. Vilken häftig utveckling! 

Nu blickar klubben framåt mot nya utmaningar – att bli fler aktiva, fler ledare, åka på läger och även arrangera tävling.

Har även er förening något ni vill lyfta i ett kommande nyhetsbrev?
Skicka gärna in text och bild till This is a mailto link, så lyfter vi i mån av plats några bidrag.
Kom ihåg att alltid ha godkännande av samtliga på bilden.

Uppdaterad: 30 MAR 2021 12:30 Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info