Hoppa till sidans innehåll

Ny säsong, nya utmaningar, nya möjligheter!


Förra säsongen var utmanande och lärande i många avseenden. Covid påverkade hela samhället och idrotten väsentligt, många utmaningar som vi tillsammans löste på ett bra sätt. Världscupen och VM genomfördes, våra svenska stjärnor radade upp pallplatser och tog många medaljer på såväl junior-, som seniornivå. Nationella tävlingar genomfördes också med hårda restriktioner. Respekt till alla som hittade lösningar för att ge våra skidåkare möjlighet att tävla. Det är vi stolta över!

Med dessa erfarenheter i ryggen ser vi framåt och planerar för nästa säsong, både för elitverksamheten och för barn/ungdom såväl som för motionsidrotten längdskidor. SSFs uppdrag är omfattande och innefattar många aspekter, bl a utbildning och stöd till distrikt och föreningar, tävlingskoordination, främjande av folkhälsa och såklart skidglädje. Samverkan med distrikt och föreningar är en förutsättning för att utvecklingen av sporten ska fortsätta, att ungdomar ska vilja prova på och utöva vår idrott. 

Jag konstaterar mycket stolt att vår organisation är kompetent och engagerad, de utmaningar som uppstår hittar vi lösningar för – samtidigt som vi ser framåt och arbetar för att nå målen som förbundsmötet beslutat i form av Strategi 2026. Senaste årets fokus på värdegrundsarbete har givit frukt, vi är idag ett starkt gäng som drar åt samma håll och kommer att fortsätta strävan att utveckla längdskidåkningen tillsammans med alla de engagerade människor som driver föreningar, arbetsgrupper och distrikt. Tack för Ert engagemang!

Själv har jag tagit beslutet att lämna förbundet då andra utmaningar och chanser väntar mig i en annan bransch. Under de senaste 18 månaderna har jag haft förmånen att arbeta med fantastiska människor med skidhjärtan som brinner för vår fina idrott, för att barn och unga ska få chansen att utvecklas i gemenskap och med glädje – med skidor under fötterna!

Återigen – tack till Er alla som engagerar Er ideellt, tack till ”min” fantastiska organisation. Dessa 1,5 år kommer har definitivt utvecklat mig som människa, ledare och chef. Att ha haft förmånen att arbeta inom idrottsvärlden har varit fantastiskt, lärorikt och utmanande.

Ser nu fram emot att lite från sidan följa utvecklingen av vår idrott, och i februari lär jag parkera mig framför TVn med svenska flaggan målad på kinderna för att heja fram våra aktiva till OS-medaljer!

Daniel Fåhraeus

Snart avgående Längdchef/Director Ski Team Sweden X-Country

Uppdaterad: 09 SEP 2021 13:22 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info