Hoppa till sidans innehåll

Med blicken mot framtiden och Olympiska Spelen i Peking


Mitten av maj – träden spricker ut, förväntan finns om lite återhämtning samtidigt som vindarna känns lite lättare och framtiden ljusare. Vilket märkligt år det varit – alla inom vår sport har påverkats av pandemin…

Inställda tävlingar, förbud mot att träna i grupp för ungdomar och juniorer. Omställningar, förändringar, tolkningar av FHMs restriktioner. Tufft. Men också sammansvetsande! Inom förbundet har vi aldrig tidigare haft lika mycket samverkan mellan grenarna, vilket varit lärande och givande. Vi går ur säsongen med ett gemensamt mantra – ett förbund, tio grenar. Nästa år Alla på snö – vi ska bli fler och vi ska bli bättre.

Stort STORT tack till alla som bidragit till att vi tillsammans klarat denna säsong med alla dessa utmaningar. Vi har genomfört ett mindre antal tävlingar, vilket varit otroligt viktigt! Vi vet att det varit tufft för föreningar och distrikt att hålla motivationen uppe. Särskilt tufft har det varit för våra ungdomar och juniorer. Vi håller ut och kämpar vidare – det kommer en tid efter pandemin!

Landslaget har presterat oerhört bra – 31 pallplatser i världscupen och 7 medaljer på senior-VM, 7 medaljer på U23/Junior VM. Imponerande – starkt jobbat alla inblandade. Säsongen visar att vår spets är längst fram och krigar – och jag ser fram emot OS-säsongen.

Nu planeras det för fullt inför nästa år. Förbundet genomför just nu informationsmöten kring Strategi 2026, hoppas du lyssnar in! Om vi tillsammans jobbar mot de mål vi själva satt upp i strategin tror jag att vår idrott kommer att inte bara överleva, utan att växa!

Den årliga FIS-kongressen är i antågande. Förberedelser pågår i alla kommittéer. Hållbarhet står i fokus, inte bara resemässigt utan även resursmässigt och inte minst för sportens framtid. Vi behöver skapa förutsättningar för fler länder att prestera på världsbästanivå för att intresset från omgivningen ska växa. Världscupskalendern ska sättas och den, igen, öppna frågan om fluorets vara eller inte ska presenteras. Det blir några viktiga, spännande och intressanta veckor till dess att vi får vila fullt ut.

Tack för säsongen – ge dig själv en klapp på axeln, försök hitta återhämning och energi. Vi laddar om och är snart igång igen! 😊

Daniel Fåhraeus
Längdchef

 

 

 

 

Uppdaterad: 18 MAJ 2021 16:49 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info