Hoppa till sidans innehåll

Sju svenska medaljer i Junior- och U23-VM


Junior- och U23-VM i finska Vuokatti blev en stor succé för Sverige med hela sju medaljer. Majoriteten av medaljörerna tillhör Svenska Spels och Svenska Skidförbundets gemensamma satsningar på utvecklingslandslaget Team Svenska Spel och juniorlandslaget Team Svenska Spel junior.

– Det är jätteroligt för hela organisationen, för åkare, ledare och vallare - för alla, säger Andreas Domeij, tränare för Team Svenska Spel.

Den svenska truppen som i början av februari åkte till Finland bestod av totalt 21 åkare. När mästerskapen åkte tio av dem hem med medaljer runt halsen.

– Det har varit ett fantastiskt mästerskap, både för junior- och U23-åkarna. Vi tar sju medaljer och det är otroligt bra! Av dem är två medaljer i stafett och det betyder att vi har ett väldigt bra team och en bra lagkänsla, säger Team Svenska Spel-tränaren Andreas Domeij.

Bästa svenska insatsen sedan 1993
Totalt blev det fem individuella medaljer och två stafettmedaljer.

– Det är många som är med och slåss och som bidrar i teamet. Både killar och tjejer är med och tar medaljer, det är himla roligt, säger Andreas.

Andreas lyfter herrarnas Junior-VM-sprint där alla fyra svenska killar var topp nio.

– Det är den bästa insatsen som killarna gjort som lag sedan 1993. Ser man det så är det helt fantastiskt roligt. Länge har Oskar Svensson varit ganska ensam på sprint-sidan, men nu kommer de yngre grabbarna och visar att de också kan vara med och slåss.

Sveriges Junior-VM-medaljörer:

Moa Hansson – silver sprint (Team Svenska Spel junior)
Emil Danielsson – brons sprint (Team Svenska Spel junior)
Märta Rosenberg (Team Svenska Spel junior), Lisa Eriksson, Lisa Ingesson (Team Svenska Spel junior) och Moa Hansson (Team Svenska Spel junior) – guld stafett
Lisa Eriksson – silver 15 kilometer masstart

Sveriges U23-VM-medaljörer:

Louise Lindström – brons sprint (Team Svenska Spel)
Louise Lindström – silver 10 km fristil (Team Svenska Spel)
Louise Lindström (Team Svenska Spel), Hanna Abrahamsson, Fredrik Andersson, Johan Herbert (Team Svenska Spel) – brons mixstafett

Uppdaterad: 24 FEB 2021 17:45 Skribent: Ulrika Sterner
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info