Hoppa till sidans innehåll
Foto: Morgan Grip

Anna Mirårs ny ordförande i längdrådet


Tidigare elitaktiv i flera sporter och personen bakom starten av Svegs skidgymnasium. Nu tar Anna Mirårs steget från arbete med barn- och ungdomsfrågor till ordförande för längdrådet. 

Längdrådet instiftades år 2013 med syfte att vara en kompetensbank till längdsverige och har som uppgift att besluta i nationella frågor samt att vara rådgivande i internationella och landslagsfrågor.

Sedan sex år tillbaka har Anna Mirårs funnits med i längdrådet med fokus på barn- och ungdomsfrågor. Nu tar Mirårs, som till vardags är skidgymnasietränare i Sveg vid Härjedalens gymnasium, sig an uppdraget som ordförande.

—Jag brinner för att utveckla och gillar att leda. När frågan om att bli ordförande kom kände jag att viljan var stor, det som alltid är den begränsande faktorn är tiden men nu väljer jag att ta rollen och ser framemot att utveckla det längdrådet strävar mot vilket är Utveckling, Kommunikation och Tillsammans, säger Anna Mirårs.

Anna Mirårs har en bred bakgrund inom idrott i allmänhet och skidåkningen i synnerhet.

—Jag slutade som elitaktiv som 29-åring och har under åren varit framgångsrik inom flera idrotter. Att starta upp skidgymnasiet och arbeta med dessa ungdomar har under åren varit både roligt och givande. Även om jag arbetat med detta så  länge så brinner jag fortfarande för skidgymnasiet och för vår idrott. Det är en fantastisk resa jag har fått vara del av i 25 år nu.

Att vara ett stöd för tjänstemännen inom skidförbundet och att minska distansen mellan de olika verksamheterna beskriver Mirårs vara en del av arbetet med längdrådet.

—Vi är ett stöd till tjänstemännen som ibland bollar över frågor till oss som behöver diskuteras övergripande. Det är viktigt att vi håller en gemensam linje inom hela skidförbundet längd, från barn och ungdom till utbildning, elitverksamhet och anläggning får att få ut maximal nytta av de projekt som planeras och bedrivs och de satsningar som ska göras. Vi jobbar för att alla led ska ha en samsyn.

 

Information om längdrådet

Idag har vi sju stycken arbetsgrupper inom SSF som arbetar ideellt med stort engagemang och spetskompetens för att utveckla skidsverige. För att säkerställa god kommunikation och att vi alla arbetar mot samma mål har Längdrådet representanter i varje arbetsgrupp.

Arbetsgrupperna är:

· Barn och Ungdomsgruppen

· Ledar- och tränarutveckling

· TD- och regelgruppen

· Tävlingsprogramgruppen

· Anläggningsgruppen

· Skidor Hela Livet

· Junior och Seniorgruppen

Nytt för i år är Junior och Seniorgruppen vilket vi tror kommer att vara en mycket positiv tillgång och utveckling för framtiden. Denna arbetsgrupp har som instruktion att identifiera behov och insatser för både bredd och topp, likt såväl lokalt som regionalt eller nationellt. Detta för att säkerställa att fler får möjligheten att fortsätta sin aktiva karriär långt in i senioråldern. Junior och Seniorgruppen kommer att bjuda in alla föreningar till ett öppet möte ca 3ggr per år.

Anna Mirårs, Sveg: Ordförande

Patric Björk, Torsby: Breddfrågor och motionsfrågor

Cathrine Engman, Lycksele: Utbildningsfrågor

Torbjörn Lundkvist, Umeå: Anläggningsfrågor

Lasse Jonsson, Hudiksvall: Elitföreningar

Annika Dahlman, Karlstad: TD- och regelfrågor

Johan Ericson, Jönköping: Rullskidåkning och ledarskap

Uppdaterad: 19 OKT 2021 20:15 Skribent: Mattias Bångman
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info