Hoppa till sidans innehåll
Foto: ULF PALM

Bra start!


En månad har nu passerat sedan jag klev på rollen som längdchef. Jag kan konstatera att det redan finns en mängd positiva möten och händelser att reflektera över.

Men jag startar med en utmaning som jag ser att vi inte kan ”ducka” och måste förhålla oss till. Den stavas Covid-19 och omikron. Det som just nu sker i vår omvärld är naturligtvis inte roligt att följa. Huruvida vi blir påverkade och på vilket sätt återstår att se. Men viktigt att vi alla i Skidsverige förhåller oss till Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det är den enda vi själva kan göra just nu för att reducera riskerna för mer tvingande restriktioner kring hur vi bedriver vår sport.

Vintern har kommit och redan idag finns goda förutsättningar för att åka skidor i stora delar av vårt avlånga land. Utvecklingen med att tillverka ny och att använda sparad snö har verkligen varit en bra kombination. Adderat till detta fick vi också en längre period med kyla som inte gjorde saken sämre. Jag vet att det gjorts enorma ideella insatser från klubbar och ledare i hela landet i ämnet ”snötillverkning”. Utan era ideella arbetsinsatser hade det inte skapats förutsättningar till att åka skidor på det sätt som nyss beskrivits, så är det!

Tittar vi på det sportsliga perspektivet så har vi startat världscupen på ett strålande, för att inte säga rekordartat. Vi stänger del ett med flera segrar och pallplaceringar på varje stopp. Jag hade själv förmånen att vara med som ledare vid världscup-premiären i finska Ruka. Det härligt att se den goda stämning som råder bland aktiva och ledare. Ett klimat och en miljö som både direkt och indirekt ligger bakom de framgångar vi sett och som skapar förutsättningar för en fortsatt bra skidsäsong.

Ur det nationella perspektivet känns det också positivt. Den första seniorcups-helgen, Smart Energy Cup, har genomförts i Bruksvallarna. Den första junior-cupen, BAUHAUS-CUP, gick av stapeln i Idre i helgen som gick. Känns otroligt bra och mycket viktigt att vi är i gång med normala tävlingsformer även för juniorer.

Sist men inte minst, känns otroligt positivt med de tittarsiffror som indikerar att våra ”tv-tittare” fortsätter att följa oss i alla, våra för säsongen, nya kanaler, Viaplay Vinter, TV6 och Expressen.

Vår hashtag #viärvintersporten gör verkligen skäl för namnet.

God Jul och ett Gott Nytt År!

Lars Öberg

Uppdaterad: 22 DEC 2021 09:25 Skribent: Lars Öberg
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info