Hoppa till sidans innehåll

Högtryck för skidåkning i Karlskrona


Vintern har varit fantastisk för längdåkningen i Karlskrona.
Först kyla så att snöproduktionen kunde gå för fullt många dygn. Sen kom även 40–50 cm natursnö som i samarbete med Karlskrona Alpina Klubb preparerats med pistmaskin på 3 och 6 km spår. 

-”Skiduthyrning och friluftsdagar går för högtryck och föreningens träningar likaså. För rekrytering av nya skidåkare är det här underbart, likaså ekonomiskt”, berättar Robert Hedman ordförande I Karlskrona SOK. 

Fram till sportlovet har fokus varit att så många skolor som möjligt skulle kunna få till fina friluftsdagar. Nu ser föreningen även framemot att kunna arrangera enkla tävlingar för de barn och ungdomar som deltar i träningsverksamheten. Att för första gången någonsin ha skicrossbanan belagd med konstsnö bäddar för riktigt härliga tillställningar. 

Den överraskande succésäsongen har även inneburit stora utmaningar för föreningen, speciellt då förra säsongen helt uteblev då det varken kom kyla eller snö.

-”Vi har verkligen fått jobba stenhårt nu för att så långt det går tillgodose alla önskningar om skidaktiviteter. Det har varit väldigt kul men även tufft då allt ska ske på en gång. Jag ser framemot slutet av säsongen då vi kan sätta oss ner och planera inför kommande säsong. Succén i år gör att vi nu har förutsättningar inför kommande vinter att både göra vissa förbättringar men även rent planeringsmässigt vara på tårna, avslutar Robert Hedman.

Har även er förening något ni vill lyfta i ett kommande nyhetsbrev?
Skicka gärna in text och bild till This is a mailto link, så lyfter vi i mån av plats några bidrag.

Kom ihåg att alltid ha godkännande av samtliga på bilden.

Uppdaterad: 25 FEB 2021 08:25 Skribent: Jenny Limby
E-post: Adressen Gömd

MAIN PARTNER

PREMIUM PARTNER

TEAM PARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info